Review: 2e keer Europa Park

Europa Park logoIn 2018 ging Rocky de Bever voor het eerst naar Europa Park. Dat beviel ons zo goed, dat we in 2019 nogmaals het park bezochten. Dit keer bleven we er 2 nachten slapen, dus hadden we nog meer tijd om alle attracties te ontdekken! Europa Park opent eind mei 2019 een nieuw hotel: Krønasår. Maar omdat wij op 14 en 15 mei waren, was het hotel helaas nog dicht. Voor ons in 2020 een reden om terug te keren!

Attractieaanbod

Europa Park is gigantisch en er zijn heel erg veel attracties. Voor iedereen is er wel wat wils. In onze review van 2018 lees je welke attracties er allemaal in het park staan. Voor ons zijn er tijdens ons bezoek wel nieuws. Zo was Eurosat tijdens ons bezoek weer geopend. Eurosat is een achtbaan van Mack, oorspronkelijk geopend in 1989. De baan is 922 meter lang, 25,5 meter hoog en kent een topsnelheid van 60 kilometer per uur. In november 2017 sloot de attractie vanwege een grote renovatie. Onder andere de special effects en de treinen werden vernieuwd. In september 2018 opende Eurosat weer. Wij hebben de achtbaan in mei 2019 dus voor het eerst meegemaakt. Het is een toffe achtbaan met een prachtig thema. Heel erg origineel!

Shows en entertainment

In Europa Park vindt heel veel show per dag plaats. We hebben ze niet allemaal bezocht, maar we kwamen een stuk verder dan de vorige keer. Als eerste hebben we Paddington on Ice bekeken: een schaatsshow met beertje Paddington in de hoofdrol. De show duurde best lang voor pretparkbegrippen: we hebben ons de volle 35 minuten vermaakt! Er waren veel schaatsers en ook de acrobatische elementen waren volop aanwezig. Naast deze schaatsvoorstelling hebben we de nieuwe 4D-film met parkmascottes Ed en Edda gezien. Zeker een aanrader voor het hele gezin! Toevallig liepen we nog langs een Spaanse dansvoorstelling. Erg mooi en sensueel om te bekijken. Als afsluiter van ons bezoek bezochten we Ed’s Party Parade. De video hieronder spreekt voor zich! Er is echt teveel show in Europa Park om tijdens je uitstap te beleven.

Ons verblijf in Europa Park Resort

We kwamen in de avond van 13 mei 2019 aan, dus we konden direct inchecken. We hadden voor 2 personen geboekt, maar we kregen een 4-persoons kamer. Hier stonden een tweepersoonsbed en een stapelbed in. De kamer was heerlijk schoon en fris. Nog even douchen, waarbij gelukkig niet de hele badkamer nat werd, gingen we naar bed. Na een lange dag ploften we moe op bed. We hebben heerlijk geslapen, de bedden lagen prima. De volgende ochtend hebben we ontbeten in restaurant Don Quichotte. Ontbijten kan hier tussen 7 en 10.30 uur. Het ontbijtbuffet was goed en zeer uitgebreid. Er was voor ieder wat wils, zelfs voor mensen met een koemelk of glutenallergie was er voldoende keus. Na het ontbijt zijn we direct het park in gegaan. Dat is makkelijk, want de ingang voor hotelgasten is nog geen 5 minuten lopen.

El Andaluz

Tijdens ons vorige bezoek hadden we te maken met trage WiFi. Helaas kon het personeel toen niets voor ons betekenen, maar ze vertelden ons wel dat er sneller internet op komst was. Dat hebben we tijdens ons bezoek in 2019 inderdaad ervaren. Het internet is nog niet van topsnelheid, maar foto’s uploaden lukte deze keer gelukkig wel. Voor de rest hadden we niets op ons verblijf aan te merken dit jaar. De kamer was best groot genoeg, alles was schoon en netjes. We mistten alleen wel een balkon om ’s avonds nog even wat op te drinken. Maar El Andaluz heeft ook een gezellige bar. Daar hebben we een lekker drankje gedronken, onder het genot van live Spaanse muziek.

Bell Rock

Als je in een Europa Park hotel verblijft, mag je gebruikmaken van faciliteiten van andere hotels. Je mag bijvoorbeeld zwemmen en naar de sauna in de andere hotels. Maar je mag je avondeten ook nuttigen in een ander hotel. Dat laatste besloten wij te doen. Bij de receptie van ons eigen hotel, konden we gemakkelijk een tafel reserveren bij een ander hotel. Voor ons werd dat hotel Bell Rock. Hier hebben we genoten van een heerlijk dinerbuffet. Er was heel veel keus uit verschillende soepen, voorgerechten, hoofdgerechten en desserts. Voor kinderen was er een apart kinderbuffet. Hoogtepunt vonden wij toch wel de Mongolische grill. De naam klinkt misschien wat gek, maar het eten dat hierop bereid wordt is helemaal nog niet zo gek. Heerlijk gegrilde groenten en vlees, voorzien van een saus die je zelf mag kiezen. Smullen gegarandeerd!

Eindoordeel en foto’s

Wat is Europa Park een heerlijk park! Dat vinden we na ons 2e bezoek nog steeds. Direct toen we arriveerden werden we al helemaal gelukkig van de sfeer die er heerste. Het personeel in het park was heel erg vriendelijk en alles was ook enorm schoon. Elk werelddeel is weer een aparte belevenis. Dat zie je niet alleen terug in het eten en drinken dat per gedeelte verschilt, ook de personeelskleding is bijvoorbeeld in elk werelddeel anders. Ja er zit heel veel zorg en liefde in dit park, dat merk je direct. Attracties zijn goed onderhouden en zitten mooi in de verf. Water is overal heel erg schoon.  Europa Park krijgt van ons een 9. We gaan hier zeker weer naartoe, want we willen Rulantica nog graag eens beleven in 2020. Europa Park bedankt voor dit topverblijf!

Fotoalbum