Review: 90 jaar Tripsdrill

Logo Erlebnispark TripsdrillOp maandag 13 mei 2019 reisde Rocky de Bever verder door Duitsland, richting Cleebronn. Want daar wachtte wederom een pretpark op ons dat we nog niet eerder hadden bezocht. Het gaat om het oudste attractiepark van Duitsland: Tripsdrill. In 1929 begonnen met een glijbaan in een oude molen. Tegenwoordig een groot park met meer dan 100 attracties. Nieuwsgierig naar de geschiedenis van Tripsdrill? Ga dan naar Tripsdrill.de!

Aankomst en algemene indruk

Maandagmorgen arriveerden we om 9 uur op de parkeerplaats bij Tripsdrill. Parkeren bij Tripsdrill is gratis, dat zie je in Nederland (bijna) helemaal niet meer. Het was al redelijk druk op de parkeerplaats, voornamelijk met schoolreisjes. Tripsdrill en een groot deel van haar attracties zijn al om 9 uur geopend! Alleen de grote achtbanen, de rapid river en de boomstamattractie waren nog dicht. Maar die gingen om 10 uur ook al open, dus we hoefden helemaal niet lang te wachten. In het park zelf hebben we weinig gemerkt van de drukte. Er waren nergens lange wachtrijen: 10 minuten was echt het maximum, dus dat was top. Het park zelf vinden wij ook top. Het is er overal schoon, de restaurants waren netjes en de attracties zien er stuk voor stuk keurig uit. Dit park is zeker met liefde gemaakt, dat zagen wij overal terug.

Attractieaanbod

Achtbanen

Tripsdrill heeft 4 achtbanen. De 1ste die we bezochten was de razende duizendpoot: een Zierer Tivoli Large uit 1986. Deze achtbaan is 360 meter lang, 8 meter hoog en gaat maximaal 36 kilometer per uur. Een leuke achtbaan voor jongere kinderen, maar ook de jongeren van de schoolreisjes vermaakten zich hier opperbest. Achtbaan nummer 2 was voor ons Karacho. Deze Gerstlauer Infinity Coaster uit 2013 is 700 meter lang, 30 meter hoog en je wordt in 1,6 seconden gelanceerd naar 90 kilometer per uur. De soepele achtbaan bevat 4 inversies. Houten achtbaan Mammut uit 2008 is ook een prachtige achtbaan. 860 meter lang, 30 meter hoog en een topsnelheid van 90 kilometer per uur. Als laatste bezochten we G’sengte Sau: een Gerstlauer uit 1998. 480 meter lang, 16 meter hoog en lekker wat G-krachten.

Waterattracties

Op het gebied van waterattracties is er in Tripsdrill ook genoeg te beleven. De Mack boomstamattractie uit 2002 is een ware parel. Je vaart hier in een badkuip door een kasteel, op zoek naar een verjongende bron. Onderweg kom je allerlei figuren en decoratie tegen. In het indoor gedeelte waan je je inderdaad in de bron van de eeuwige jeugd. Een deel van de rit leg je achterwaarts af en de drop op het einde is behoorlijk nat. Niet zo gek want deze attractie is de hoogste van heel Europa. De in 1996 door Hafema gebouwde rapid river is ook een aanrader. Kan nat zijn, maar hoeft niet. Wij zijn nauwelijks nat geworden, terwijl ons hele bootje vol zat met mensen. We hadden daardoor weinig ruimte om heen en weer te schuiven wanneer we aan spattend water wilden ontkomen. Thematisering is mooi en het water vonden wij opvallend schoon. Top!

De overige attracties

Tripsdrill heeft talloze andere, prachtige attracties. Veel attracties zijn uniek door de styling. Bijvoorbeeld de monorail: dat zijn wiegjes uit de jaren 90 van de vorige eeuw. Tijdens de rit schommel je ook op bepaalde plekken heen en weer. Hoe origineel! Maak ook zeker een rondje in een soepkop, een ritje in een wijnvat of geniet van de prachtige omgeving in de meiboom. Tripsdrill heeft echt attracties voor iedereen van alle leeftijden. Voor de kleintjes zijn de sprookjes of de rondvaart met de eendjes erg leuk. Voor tieners zijn er achtbanen en sinds 2017 is er ook een sky fly van Gerstlauer. Voor wie geen zin heeft in attracties, breng eens een bezoek aan het dierenpark. Wij hebben tijdens ons bezoek genoeg gehad aan het attractiepark, dus over het dierenpark hebben we helaas geen recensie geschreven.

Eindoordeel en foto’s

Wat hebben wij een leuke dag gehad in Tripsdrill! Het is een ontzettend maf park, maar in de positieve zin. Van malle bordjes die de toiletten aangeven, tot een rondvaart in een meelzak. Alles kan in Tripsdrill. Het park is heel origineel en dat bewonderen wij erg. Daarnaast is het park erg schoon en netjes: we hebben bijvoorbeeld geen enkel vuiltje op de toiletten ontdekt. Het personeel was uiterst vriendelijk, we hebben lekker gegeten en het weer zat ook nog eens mee. Het was echt een topdag en we hopen hier nog eens terug te keren. We kijken uit naar de volgende 90 jaar van Tripsdrill. Er gaan geruchten dat er in 2020 een nieuwe achtbaan opent in het pretpark. Nog een extra reden om het park weer een bezoek te brengen. Tripsdrill verdient in onze ogen een dikke 8,5!

Fotoalbum