Ook voor kinderen is in Europa Park genoeg te beleven

Europa Park logoEuropa Park heeft met meer dan 100 attracties het grootste aanbod van alle attractieparken in Europa. Ook voor kleine bezoekers is heel veel te beleven. Je kan er meer dan 100 attracties ontdekken: van een Sprookjesbos tot en met snelle achtbanen. Van shows tot en met familieattracties. Op de website van het park kunnen ouders de leeftijd en lengte van hun kind instellen. Zo zie je meteen welke attracties voor jouw kinderen geschikt zijn. Voor elke leeftijd en lengte is er keuze te over. Kinderen van 3 jaar en 95 cm lengte kunnen bijvoorbeeld hun eerste achtbaanervaring opdoen in de nieuwste achtbaan: de Ba-a-a Express.

23 uur aan entertainment

In de 15 themagebieden van het park zijn naast grote attracties overal attracties voor de kleine bezoekers te vinden. Op verschillende plaatsen zijn ook speeltuintjes en waterspeelplaatsen aangelegd. Vanaf de terrassen kun je als ouder je kinderen goed in de gaten houden. Liever even geen attracties? Iedere dag staat er 23 uur aan entertainment op het programma. Vanwege het minimale taalgebruik zijn de shows uitermate geschikt voor kinderen. De stoere kids zijn dol op de stuntshow met paarden. (Knuffel-)beerliefhebbers gaan naar de ijsshow ‘Paddington on Ice‘. Voor de allerkleinsten zijn er poppenshows en natuurlijk de shows met parkmascotte Ed Euromaus en zijn vrienden. Voor ouders die graag zelf een achtbaan willen beleven heeft Europa-Park een baby-switch-regeling. Een van de ouders sluit aan in de wachtrij en gaat in de attractie. De andere ouder wacht bij het kind en kan met een babyswitchkaart de attractie daarna beleven, zonder nog eens in de wachtrij aan te sluiten. In het Italiaanse parkdeel is speciale plek voor ouders met baby’s en peuters. Hier is ruimte om in alle rust je kind te voeden of te verschonen.

150 voetbalvelden

De oppervlakte van Europa-Park telt 150 voetbalvelden. Dat is heel groot voor kinderbeentjes en daarom zijn er bij de ingangen ook kinderwagens te huur. Moe van alle avonturen in Europa Park? De 6 themahotels zijn helemaal ingericht op families. De kamers zijn geschikt voor gezinnen tot en met 6 personen. Ieder hotel kent een speelhoek en bij de zwembaden is altijd een waterspeelplaats. Ook ’s avonds hoeft men zich niet te vervelen, want voor de kinderen is er een kinderdisco of een speurtocht. Voor het slapengaan is er op het Camp Resort nog een indianenshow. Thuis nog niet uitgeraasd over je avonturen in Europa Park? Voor kinderen van 10 tot 15 jaar die hun klasgenootjes willen vertellen over hun belevenissen in Europa-Park is er een spreekbeurtpakket. Nieuw daarin is een pakket over achtbanen: hoe zijn deze attracties ontstaan en welke soorten zijn er? Zo’n pakket is gratis aan te vragen via benelux@europapark.de.

Ba-a-a Express Europa park