Review: eerste keer Fort Fun in 2019

Fort Fun logoOp zondag 12 mei 2019 reisde Rocky de Bever af naar het Duitse Sauerland. Want daar wachtte een pretpark op ons dat we nog niet eerder hadden bezocht. We spreken hier over Fort Fun, een pretpark dat in 1972 opende. Oorspronkelijk beschikte het park over een skipiste en nog een aantal rodelbanen. Inmiddels is het attractiepark uitgegroeid tot een pretpark met circa 35 attracties. Vanaf 29 mei 2019 komt daar nog een air race van Zamperla bij: Thunderbirds.

Aankomst en algemene indruk

Op zondagmorgen arriveerden we iets voor tienen bij Fort Fun. Het was nog niet druk op de parkeerplaats. We rekenden bij een medewerker 3 euro af voor het parkeren. Dat soort tarieven zijn we in Nederland niet meer gewend. Eerste pluspunt is binnen! Toen liepen we naar de ingang, een soort koloniaal fort. Bij de ingang werden we opgewacht door een sheriff. Hij liet ons behoorlijk schrikken door te ‘schieten’ met een klappertjespistool. Tussen de Sauerlandse heuvels klinkt dat geknal toch behoorlijk hard! Bij de kassa konden we zo doorlopen, het park was blijkbaar al voor tienen geopend. We zagen gezinnen zelfs ontbijten in het parkrestaurant. Om 10 uur gingen de eerste attracties open.

Attractieaanbod

Achtbanen

In Fort Fun vind je 3 verschillende achtbanen en een Wiegand Alpine Coaster uit 2005. De oudste achtbaan is de 350 meter lange Speed Snake, uit 1982. Deze baan is vergelijkbaar met de Tornado uit Avonturenpark Hellendoorn, maar dan zonder looping. De trein is ook anders. Die is niet meer van Vekoma, maar van Sunkid. Speed Snake is 19,5 meter hoog en kent een topsnelheid van 60 kilometer per uur. Tijdens de rit ga je 2 keer over de kop. Een ritje duurt ongeveer 1 minuut. In 1986 opende de Marienkäferbahn, een Tivoli Large van Zierer. De Marienkäferbahn is 360 meter lang, 8 meter hoog en gaat maximaal 36 kilometer per uur. Een leuke achtbaan voor jongere kinderen. In 1996 opende er een nieuwe Vekoma achtbaan: Devil’s Mine. Deze junior coaster is 410 meter lang en 19,5 meter hoog. Dit vonden wij persoonlijk de leukste achtbaan, vanwege de thematisering. Tot slot is er nog de 1.250 meter lange rodelbaan van Wiegand. Die ligt een beetje in een uithoek van het park. Een ritje is gratis, maar als je 4 euro betaalt kun je de wachtrij overslaan.

Waterattracties

Fort Fun kent 2 waterattracties: een rapid river en een boomstamattractie. Deze Mack boomstamattractie stamt al uit 1979! De baan is leuk om te doen. Je wordt gelukkig niet heel erg nat in deze attractie. Dat vonden wij niet zo erg, aangezien het tijdens ons bezoek best fris was. Er waaide een koude wind door Fort Fun heen. De rapid river hebben we ook geprobeerd. Hierin werden we ook niet echt heel nat. Maar dat kwam waarschijnlijk omdat we maar met weinig personen in een bootje zaten. Daardoor kon iedereen heen en weer schuiven om water van bijvoorbeeld de waterval te ontwijken. Deze rapid river is wat ons betreft wel aan een opknapbeurt toe. De verf is niet meer in topconditie en ook de decoraties zagen er niet meer zo fraai uit. Jammer want het parcours is wel leuk om te doen.

De overige attracties

Fort Fun heeft best wat attracties, met name voor families met kinderen tot een jaar of 12. Wij hebben ons hier als volwassenen daardoor niet een volle dag weten te vermaken. We vinden het park qua attractieaanbod vergelijkbaar met Avonturenpark Hellendoorn en de Julianatoren in Nederland. De rondrijdende trekkertjes of de indoor speelplaats waren erg populair bij kinderen. Ook een soort 3D-shooter werd druk bezocht. Voor bezoekers van onze leeftijd waren eigenlijk alleen de achtbanen, waterattracties en de rodelbaan interessant. Ook de indoor centrifuge vonden we wel aardig. Maar goed, je moet alles eens geprobeerd hebben op het gebied van attractieparken. Wij behoren simpelweg niet tot de doelgroep. Maar zoals eerder genoemd, gezinnen met kinderen tot een jaar of 12 vermaken zich hier prima!

Eindoordeel en foto’s

Ondanks dat wij niet tot de doelgroep behoren, zijn we toch positief over Fort Fun. Het personeel is aardig, het eten is niet te duur maar wel heel erg lekker, het park is schoon en netjes. Enige punt van verbetering vinden wij het onderhoud van het park en de attracties. Niet alle attracties zitten meer strak in de verf. Of ze zijn vies door groene en bruine aanslag. Een hogedrukspuit doet hier wonderen. Ook waren sommige prullenbakken bijvoorbeeld versleten en waren voetpaden kapot. We vinden dat hier meer aandacht voor moet zijn. Zeker wanneer er (kleine) kinderen in het park rondlopen.  Voor de rest hebben wij een hele leuke dag gehad! Fort Fun krijgt van ons een 7,5!

Fotoalbum