Europa-Park toont grote veerkracht na enorme brand

Europa Park logoAfgelopen zaterdagavond, 26 mei 2018, werd Europa Park opgeschrikt door een grote brand. Aan het begin van de avond verschenen er berichten over een brand bij de attractie Piraten in Batavia. Deze attractie staat in het Nederlandse themadeel. Al snel bleek dat de gehele attractie als verloren moet worden beschouwd. Het naastgelegen themagebied ‘Scandinavië’ is door de brand zeer zwaar beschadigd is geraakt. Er is een grote hap uit het park genomen.

Deken van gemoedelijkheid

Europa Park heeft iets bijzonders. Vanaf het moment dat je binnenkomt voel je je ’thuis’. Dat voelden wij ook toen we zo’n anderhalve maand geleden het park voor het eerst bezochten. Het park heeft een deken van gemoedelijkheid om zich heen. Ondanks dat er mensenmassa’s in het park aanwezig waren, voelde het geen moment echt druk. Attracties draaiden met gigantische capaciteit, het personeel werkt snel door en daarnaast is er ook buiten de attracties om genoeg te zien.

Uit 1987

Tijdens ons bezoek hebben we de getroffen themagebieden bezocht, inclusief de attractie Piraten in Batavia. Een prachtige attractie waarin aan elk detail gedacht is. Aan de staat van het onderhoud te zien, zou je niet zeggen dat de attractie al uit 1987 stamt. Tegelijkertijd voelt de attractie zo vertrouwd aan dat hij volledig is opgegaan in het Europa Park sfeertje. Het is niet eens een bijzonderheid zoals Silver Star of Blue Fire. Terwijl Piraten in Batavia een van de absolute toppers van het park is.

3 weken lang

Wie dacht dat Europa Park de deuren 3 weken lang gesloten zou houden, zat er volledig naast. Al om 1:00 ’s nachts, terwijl de brand nog woedde, gaf Europa Park aan dat op zondag de deuren op de reguliere tijd zouden openen. Zo geschiedde ook. Zondag opende het park gewoon de poorten op de reguliere tijd. Slechts enkele attracties buiten Piraten in Batavia bleven gesloten. Een aantal attracties openden in de loop van de dag ook weer. Op dit moment zijn alleen Piraten in Batavia, Koffie Kopjes en Fjord Rafting nog gesloten. Laatstgenoemde zal volgens een woordvoerder binnen enkele dagen weer heropenen.

Hoe nu verder?

Hoe de toekomst er voor de getroffen themagebieden uitziet? Wie het weet mag het zeggen. Er wordt druk gespeculeerd over volledige nieuwe zone(s) of een exacte herbouw van de getroffen gebieden. Wij voelen wel iets voor een bijna exacte herbouw van de getroffen themagebieden en de herbouw van de Piraten in Batavia. Wellicht met een iets gewijzigd thema; ‘Revenge of the Pirates’. Hoe dan ook, Europa Park zal er absoluut wat moois van maken. Daar twijfelt niemand aan!