Fans beginnen Facebookgroep om uitgebrande Piraten in Batavia te redden

Europa Park logoEen groep fans van de onlangs afgebrande attractie Piraten in Batavia hebben een Facebookgroep opgericht om de attractie in dezelfde stijl te laten herbouwen. Op zaterdag 26 mei 2018 brandde de attractie volledig uit. De 2 aangrenzende themagebieden liepen forse schade op. De fans willen met de actie bereiken dat hun geliefde Piraten in Batavia niet verdwijnt, maar dat de attractie in volle glorie herbouwd wordt. Momenteel zijn al meer dan 600 mensen lid van de groep.

Over de attractie

Piraten in Batavia was een grote darkride in het Nederlandse themagebied van Europa-Park. In de attractie uit 1987 kwam je in 7 minuten langs oosterse taferelen uit het VOC-tijdperk. De attractie leek heel veel op de Pirates of the Caribbean attractie in Disneyland Paris. Zo bevond er zich er ook een restaurant langs de rit. Bezoekers van dit restaurant hadden een leuk uitzicht op de bootjes. De attractie werd gebouwd door Mack Rides. De familie Mack is overigens ook de eigenaar van Europa Park.

Foto’s: Europa-Park ©