Zeer grote brand verwoest Nederlands en Noors themagebied in Europa Park

Europa Park logoHet Duitse attractiepark Europa-Park is op 26 mei 2018 getroffen door een zeer grote brand. Dat meldt het pretpark zelf op Facebook en op Twitter. Het vuur brak uit in een magazijn vlakbij de attractie Piraten in Batavia. Deze attractie opende in 1987 in het Nederlandse themagebied. Op diverse social mediakanalen zijn beelden verschenen van de vuurzee en een enorme rookpluim. Deze grote, zwarte rookpluim was tot in de wijde omtrek zichtbaar.

Geen slachtoffers

De brandweer was snel ter plaatse om het vuur te bestrijden. Bij de brand zijn geen slachtoffers gevallen. Bezoekers van het attractiepark werd verzocht om het naastgelegen Scandinavische themadeel, in verband met de rook, zo snel mogelijk te verlaten. Dat gebeurde over het algemeen rustig. Er ontstond relatief weinig paniek bij de parkgasten. Naast Piraten in Batavia werden ook de attracties Atlantica SuperSplash en Fjord Rafting gesloten. De overige attracties bleven wel geopend. Uiteindelijk sloeg het vuur ook over naar het Noorse themagedeelte. Het Nederlandse en Noorse themagebied zijn volledig verwoest.

Over de attractie

Piraten in Batavia was een grote darkride in het Nederlandse themagebied van Europa Park. In de attractie uit 1987 kwam je in 7 minuten langs oosterse taferelen uit het VOC-tijdperk. De attractie leek heel veel op de Pirates of the Caribbean attractie in Disneyland Paris. Zo bevond er zich er ook een restaurant langs de rit. Bezoekers van dit restaurant hadden een leuk uitzicht op de bootjes. De attractie werd gebouwd door Mack Rides. De familie Mack is overigens ook de eigenaar van Europa Park.