Plopsaland de Panne krijgt een hotel

Plopsaland de PannePlopsaland De Panne gaat een eigen hotel bouwen! Eind april 2018 diende Plopsa de bouwaanvraag in bij de bevoegde instanties. Vanaf 2020 kunnen bezoekers van het Belgische pretpark blijven slapen in het Plopsa Hotel. Het attractiepark bestaat dan precies 20 jaar. Het nieuwe hotel komt te liggen bij de entree van het park, tussen het Dorpsplein en de De Pannelaan. De bouw van het hotel gaat ongeveer 20 miljoen euro kosten. In eerste instantie wilde het pretpark al een hotel in 2018 openen. Maar de bouw werd uitgesteld.

20 jaar Plopsaland de Panne

In 2020 bestaat Plopsaland de Panne 20 jaar! Voor die gelegenheid gaat het park haar attractieaanbod uitbreiden met een darkride, een hotel én een achtbaan. De komst van het hotel maakt deel uit van een langetermijnplan. Plopsa wil haar verblijfsmogelijkheden uitbreiden. In totaal investeert het park hier 50 miljoen euro in. Want de Plopsa Group kocht een camping achter het park en een stuk landbouwgrond. De camping heeft een oppervlakte van zeven hectare. Er zal plaats zijn voor caravans, tenten en mobilehomes. Verder wil men er 50 vakantiehuisjes  bouwen. De camping wordt opgedeeld in dorpjes, die telkens een Studio 100 aankleding krijgen. Zo kan je een Wickie, K3 of Plop-dorpje verwachten. Men zou de vakantiehuisjes openen in meerdere fases, telkens van vijftig huisjes. De laatste fase zou dan in 2023 afgerond worden. Het is de bedoeling dat het park iedere nacht 1.400 bezoekers een slaapplaats kan aanbieden in 2023!

Over het Plopsa hotel

Het nieuwe gebouw met 4 verdiepingen zal niet alleen op gebied van stijl een diepe indruk achterlaten, maar ook qua omvang. Want het hotel zal zich uitstrekken van de ingang van het pretpark tot aan het waterpark Plopsaqua! Er zullen 84 standaardkamers komen, met een gemiddelde oppervlakte van 30 vierkante meter. Gasten die het liever wat luxueuzer aanpakken, kunnen terecht in één van de 18 suites of één van de 15 luxesuites. De suites zullen tussen de 47 en de 100 vierkante meter groot zijn. Daarnaast komen er een buffetrestaurant, 3 vergaderzalen en 2 bars. Onder het hotel komen 39 parkeerplaatsen.  Waarschijnlijk kunnen de werkzaamheden in het najaar van 2018 beginnen. De ingang van het waterpark wordt opgenomen in het nieuwe gebouw. De bezoekers voor het zwembad zullen voortaan door een grot moeten wandelen. De lobby van het hotel komt in het teken te staan van een theater. Het hotel zelf zal bestaan uit een hoofdgebouw en twee zijvleugels.