Tips voor de voorjaarsvakantie 2015

Rocky de Bever logoIn het zuiden van het land is de voorjaarsvakantie op 14 februari al begonnen. Het midden en het noorden van Nederland zijn 21 februari aan de beurt. Een week lang vrij van school dus zat tijd om leuke dingen te doen met familie en vrienden. En wat is er nou leuker dan er lekker op uit naar een attractiepark? Oké nog niet alle attractieparken zijn open, sommige zijn gedeeltelijk open, maar er is al een hele hoop te doen. Daarom geven we je de beste to-do tips op attractieparkengebied voor de voorjaarsvakantie van 2015. Lees gauw verder! 

  1. BillyBird Park Hemelrijk: het indoorgedeelte van dit park is in principe elke dag van het jaar geopend tussen 10:00 en 18:00 dus daar kun je zowel met goed als slecht weer terecht. Het outdoorgedeelte van BillyBird Park gaat pas in maart weer open. Om de voorjaarsvakantie toch goed door te komen worden er Stoere Piratendagen georganiseerd van woensdag 18 tot en met vrijdag 20 februari. Tussen 10 en 12 uur worden de kinderen geschminkt, om 13.30 en 14.30 uur is er een theatervoorstelling en om 15.30 uur wordt de stoerste piratenverkiezing gehouden onder leiding van piraat Jack. Er is tevens een kleurplatenwedstrijd. De Stoere Piratendag is niet compleet zonder schat. Als de kinderen verschillende spellen spelen krijgen ze toegang tot de code waarmee de schat gekraakt kan worden.
  2. Duinrell: vanaf 2 april is het outdoorgedeelte van Duinrell pas weer geopend voor publiek. Maar het Tikibad is al wel open! Wie de precieze openingstijden wil weten kan beter even de website van Duinrell bekijken.
  3. De Efteling: dat ‘s Nederlands grootste attractiepark het gehele jaar door geopend is weet natuurlijk iedereen. Nagenoeg elke dag kan men tussen 10:00 en 18:00 genieten van het sprookjesbos, Joris en de Draak en nog vele andere attracties. Tijdens de voorjaarsvakantie zijn er volop activiteiten in de Efteling. Speciaal tijdens de voorjaarsvakantie zet de Efteling de gloednieuwe Tiësto Aquanura show in. Van 14 februari t/m 1 maart kunnen bezoekers zelfs deel uitmaken van deze danceversie van de grootste fonteinenshow van Europa.
  4. Plopsa Indoor Coevorden: is in de week van 16 februari t/m 17.00 uur open en in de week van 23 februari t/m 17.30 uur. Van 18 t/m 28 februari wordt er samen met Kabouter Klus en Bumba carnaval gevierd. Om 13.30 uur is de Klus Carnavalshow, om 15 uur het Carnavalfeest met aansluitend de confettidans. De dag sluit af met om 16 uur de show ‘Bumba gaat op reis’.
  5. Toverland: momenteel is enkel het indoorgedeelte van Toverland geopend. Dit ‘Winter Indoor Toverland’ is nog tot en met 28 maart aan de gang. Het park is tot die tijd veelal geopend tussen 10:00 en 17:00. Er worden heel veel activiteiten georganiseerd in de voorjaarsvakantie. Op 22 februari stelen Buurman en Buurman de show in het park en op 1 maart komt Bob de Bouwer langs. 8 maart, valt wel buiten de voorjaarsvakantie, is er nog Het Zandkasteel.

Stoere Piratendagen