Voorjaarsvakantie in de Efteling

Efteling logoIn de Efteling is ook tijdens de voorjaarsvakantie van alles te beleven. Zo testen bezoekers hun heldenmoed in De Vliegende Hollander en racen ze in de houten achtbaan Joris en de Draak. Er zijn dagelijks meerdere voorstellingen van de parkshow Sprookjesboom, Er was eens… en bezoekers kunnen o.a. Pardoes, Pardijn en Jokie en Jet ontmoeten. Speciaal tijdens de voorjaarsvakantie zet de Efteling de gloednieuwe Tiësto Aquanura show in. Van 14 februari t/m 1 maart kunnen bezoekers zelfs deel uitmaken van deze dance versie van de grootste fonteinenshow van Europa. In het vroege voorjaar kleuren de eerste sneeuwklokjes en bosanemonen het Sprookjesbos en maakt de natuur zich op voor langere dagen. In de zomer van 2015 opent de Efteling Baron 1898, een dive coaster voor durfals vanaf 1.40 meter.

Tiësto Efteling Aquanura show met interactieve app
Speciaal voor – en samen met – de Efteling maakte de wereldberoemde DJ Tiësto een dancemix van bekende Tiësto- en Efteling-klassiekers. Met meer dan 200 fonteinen, 900 lampen, speciale effecten en bijpassende beats vormt deze show een krachtige waterchoreografie. Met de interactieve Efteling-app op hun smartphone kunnen bezoekers rondom de vijver zelfs deel uitmaken van dit bijzondere, 12 minuten durende spektakel.
In de vakantie zijn er dagelijks twee uitvoeringen van Aquanura: de Tiësto Aquanura show de meer klassieke 2e Efteling Symfonie.

Baron 1898
In de zomer van 2015 opent de Efteling de spectaculaire dive coaster Baron 1898. Deze thrill ride voor durfals vanaf 1.40 meter bevat een rijk gethematiseerd verhaal, dat zich zowel binnen als buiten de attractie afspeelt. Baron 1898 neemt bezoekers straks mee terug naar het tijdperk van de Nederlandse mijnbouw laat 19e eeuw. Als ware mijnarbeiders storten bezoekers in een vrije val van 37,5 meter met ruim 90 kilometer per uur een mijnschacht in.