Backstage tour Walibi Holland

Walibi HollandHelaas is het pretparkseizoen nog niet begonnen. Maar bij het team van Rocky de Bever begint de stemming er steeds beter in te komen. Daarom werd er besloten eens een kijkje achter de schermen te nemen bij een attractiepark. Wat doen de attractieparken in de wintermaanden? Welke nieuwigheden staan er voor komend seizoen op de agenda? Met deze vragen besloten we een attractiepark op te zoeken. Een tijdje terug waren we backstage te gast in Avonturenpark Hellendoorn. Op vrijdag 14 maart reisden we af naar Walibi Holland waar het team van Rocky de Bever een backstage tour kreeg door het vakantiepark en door het attractiepark, met als toppunt een kijkje bij de Xpress: Platform 13

Opgeknapte vakantiehuisjes

Begin vorig jaar presenteerde Walibi Holland al een hoop opgeknapte vakantiehuisjes in het naastgelegen vakantiepark Walibi Village. Dit was slechts de ‘eerste fase’ van een groot renovatieproject. Vandaag namen wij een kijkje in ‘fase twee’: opgeknapte 2-persoons en 4-persoons huisjes. Wel vreemd trouwens dat Walibi Holland dat niet groots aangekondigd heeft zoals dat vorig jaar wel het geval was. Nu weten er een stuk minder mensen van de gerenoveerde huisjes. Er was namelijk flink opknapwerk verricht: een nieuwe keuken, nieuwe badkamer, mooi nieuw meubilair en er is zelfs een nieuw toegangssysteem geïnstalleerd. Bij aankomst of per post ontvangen de gasten van het vakantiepark een pasje waarmee de deur van het vakantiehuisje geopend kan worden. De gast moet simpelweg het pasje onder de klink houden en dan gaat de deur van het huisje open. Handig wat dat betekent geen gedoe meer met sleutels.

Zwembad en rotonde

De buitenkant van het zwembad was ook opgeknapt met witte en blauwe kleuren. Nu was het bad op het vakantiepark nog mooier aangekleed dan voorheen het geval was. Helaas is er binnen in het zwembad nauwelijks wat veranderd, enkel de entree en de kleedhokjes zijn opgeknapt. Ook was er een nieuwe rotonde op het vakantiepark aangelegd. De rotonde was nog niet af want er moest nog een ornament in het midden geplaatst worden: een grote W van Walibi Holland natuurlijk! Daarnaast is Walibi Holland dit seizoen gestopt met het aanbieden van campingplaatsen aan gasten. Dit vinden wij niet zo heel vreemd aangezien kamperen bij Walibi Holland toch al niet zo in trek was. Gasten wijken eerder uit naar andere campings in de buurt van het attractiepark. De strijd tegen deze concurrenten heeft Walibi Holland dus helaas niet gewonnen. In de toekomst zijn er nog plannen met het stuk grond wat nu vrij is, maar wat er precies gaat gebeuren is nog niet verteld tijdens de rondleiding.

Exotique

Het voormalige themagebied Mexico wordt momenteel ook omgetoverd en zal in de toekomst de naam Exotique gaan dragen. Zoals al wel bekend is is men bij Walibi Holland druk bezig om de El Condor van een nieuw kleurtje te voorzien. De witte baan moest plaatsmaken voor een knaloranje variant. De blauwgroene supports werden echter enkel schoongemaakt, hier was opnieuw schilderen niet nodig werd ons verteld. Ook het restaurant Haciënda ondergaat nu een flinke transformatie. De voormalige arcadehal wordt omgetoverd tot winkel waarin hippe gadgets als zonnebrillen verkocht gaan worden. Het ziet er prachtig uit. Lekker ruim opgezet en frisse kleuren. De kleuren van het restaurant sluiten mooi aan bij de kleuren van de El Condor. Het plein voor de Haciënda is compleet op de schop gegaan. Het wordt opnieuw betegeld, de fontein wordt kleiner gemaakt en er komt ook een podium waarop in de toekomst shows worden gegeven.

En dan nu het hoogtepunt van de backstage tour, de attractie waar iedereen ontzettend benieuwd naar is. We hebben het natuurlijk over de nieuwe gethematiseerde Xpress! Heel wat pretparkfans lopen inmiddels warm voor deze attractie. Vandaag hebben wij als één van de eersten een kijkje genomen bij de Xpress en we hebben er maar één woord voor: WAUW! De oude Xpress zal voor velen nauwelijks nog te herkennen zijn. We kunnen zeggen dat Walibi Holland van deze attractie een echte belevenis heeft gemaakt. De hele thematisering en alle techniek zijn van de hoogste kwaliteit. Ook komt er nieuwe muziek bij de Xpress, wat voor muziek dit wordt is nog niet openbaar gemaakt. We mogen van Walibi Holland er verder nauwelijks wat over kwijt, pas na de pre-opening op 4 april mogen we beelden en dergelijke publiceren. Houd dus onze website in de gaten!

Vragenrondje met Mascha

Na de rondleiding was er nog ruimte over om directrice Mascha van Till vragen te stellen over allerlei onderwerpen. Zo maakte Van Till duidelijk dat het park zich in de toekomst minder op families wil gaan richten en meer op tieners en (jong)volwassenen. Vandaar ook de ingrijpende metamorfose van de Xpress, zo verklaarde Van Till. Daarnaast waren er plannen om het gebied bij de G-Force, Goliath en de Space Shot grondig op te knappen. ‘Het is één van de drukste en populairste plekken in het park, maar wij vinden het een doorn in het oog. We hebben plannen om het gebied aan te pakken.’ vertelde Van Til ons. Nou wij wachten af Walibi Holland. Eerst maar eens kijken hoe de Xpress het het komend seizoen gaat doen… Toch hebben we het vandaag naar de zin gehad. Walibi Holland wist ons enthousiast te maken voor het nieuwe pretparkseizoen. Het park lag er helaas nog wel rommelig bij maar dat is niet zo gek in de wintermaanden. Hopelijk is het park op tijd weer netjes voor de pre-opening van 4 april. Wij zijn er die dag zeker weer bij!

Onze foto’s