Ferrari Land komt in 2016 in PortAventura

PortAventura logoHet Spaanse attractiepark PortAventura nabij Salou investeert en bouwt intensief al een aantal jaren op rij aan de toekomst. Zo opende in 2012 de achtbaan Shambhala en in 2013 werd het waterpark Costa Caribe uitgebreid. Enige tijd geleden werd er een splashbattle-attractie aangekondigd die op 11 april 2014 opengaat. Daarnaast kondigde het Spaanse attractiepark een tijdje terug ook aan dat het in 2015 ’s werelds hoogste watercoaster ter ere van de twintigste verjaardag van het park wil bouwen. En vandaag kwamen er plannen voor 2016 naar buiten: het bouwen van Europa’s eerste Ferrari Land middenin PortAventura!

In Ferrari Land komen een hele hoop attracties te staan, waaronder ’s werelds hoogste en snelste verticaal versnellende achtbaan. De achtbaan lijkt behoorlijk op de Kingda Ka die in Six Flags Great Adventure staat. Ook komt er een groot vijfsterren Ferrari Hotel met 250 kamers en een spectaculair zwembad nabij Ferrari Land te staan. Er komen in het park ook restaurants, winkels en racesimluatoren waarin men kan autoracen. Het wordt dus echt een state-of-the-art attractiepark. ‘We hebben diverse verzoeken gehad voor een vergelijkbaar Ferrari-park. En na een grondige selectie hebben we gekozen voor PortAventura. Het nieuwe Ferrari Land zal zowel Formule 1-fans als families aanspreken.’ vertelt Ferrari directeur Andrea Perrone.

PortAventura bereikte naar eigen zeggen een licentieovereenkomst met Ferrari om zo Ferrari Land in PortAventura te kunnen bouwen. Opmerkelijk dat PortAventura zo’n groot merk als Ferrari weet binnen te slepen. Het is overigens niet de eerste samenwerking die PortAventura aangaat met een bekende instantie. Komend seizoen werkt het park ook samen met het Canadese Cirque du Soleil. De bouwkosten van het gehele Ferrari-project bedragen meer dan 100 miljoen euro. In 2016 moet het 75.000 m2 grote Ferrari Land openen voor het publiek. Het zal het enige Ferrari Land in Europa worden. Toch is het niet het eerste attractiepark met de merknaam Ferrari dat opent, in Abu Dhabi bevindt zich namelijk Ferrari World waar nu nog ’s werelds snelste achtbaan de Formula Rossa staat.