Tripsdrill mag Wildparadijs weer openen

Logo Erlebnispark TripsdrillIn Duitsland mogen de dierentuinen weer open. Dat betekent voor Tripsdrill dat haar ‘Wildparadijs‘ weer opengaat op zaterdag 13 maart 2021. Het 47 hectare grote dierenpark was sinds 2 november 2020 gesloten vanwege de coronamaatregelen. Na 131 dagen komt er dus een einde aan de lockdown voor Tripsdrill. Abonnees van het park hadden geluk: zij konden op 11 en 12 maart 2021 de dierenwereld al bezoeken. Op die dagen was er een soft opening voor pashouders.

Radio

Tripsdrill heeft er afgelopen winter alles aan gedaan om de dieren in topconditie te houden. Zo verstopten de verzorgers bij de roofdieren als de beer, lynx en de wolf eten in hun verblijven. Op die manier werden de dieren op een speelse wijze beziggehouden tijdens de lockdown. De roofvogels schitteren normaal gesproken in de roofvogelshow. De shows gingen weliswaar niet door, maar de vogels gingen wel door met het volgen van hun gebruikelijke trainingen. De dieren op de kinderboerderij zagen tijdens de lockdown geen bezoekers meer. Daardoor bestond het risico dat ze mensen na de lockdown niet meer gewend waren. Ook daar hadden de verzorgers wat op bedacht: ze plaatsten radio’s op de kinderboerderij zodat de dieren gewend bleven aan menselijke stemmen en geluiden. Nu is dat allemaal gelukkig niet meer nodig want bezoekers kunnen weer genieten van het voorjaar in het wildparadijs. Er zijn zelfs al jonge dieren geboren zoals een oeros, lammetjes en geitjes.

Maatregelen

Er gelden nog wel coronamaatregelen in het park. Volg bijvoorbeeld de aangegeven looproute en houd 1,5 tot 2 meter afstand van andere gezelschappen, benadrukt Tripsdrill. Ook is op diverse plekken in het park het dragen van mondneusmaskers verplicht voor personen van 6 jaar en ouder. In het hele park zijn desinfectiepunten waar je je handen kan schoonmaken en de roofvogelshows gaan niet door. De horecagelegenheid Wildsau-Schenke is helaas dicht. Maar het afhalen van eten en drinken is buiten wel mogelijk. Het bos-avonturenpad, het blote voetenpad en de grote avonturenspeeltuin zijn ook geopend. Tot slot: bezoekers moeten hun bezoek vooraf reserveren via de website van Tripsdrill. Volwassenen en jongeren betalen 12 euro entree. Kinderen en senioren 9 euro betalen voor een ticket.