Attractie- & Vakantiepark Slagharen doopt monorail om tot ‘Pioneer Express 63’

Logo SlagharenAttractie- & Vakantiepark Slagharen doopt haar monorail om tot ‘Pioneer Express 63‘. Dit is een ode aan de rijke historie van het park. Ook wordt de oprichter van het park geëerd: Henk Bemboom. Hij opende tijdens het Pinksterweekend van 1963 het toenmalige Shetland Ponypark Slagharen. Slagharen heeft sinds de opening veel veranderingen ondergaan, maar is altijd een plek vol inspiratie gebleven. Hoewel Slagharen sinds 2012 onder het Spaanse Parques Reunidos valt, is het haar roots niet vergeten.

Van zolder gehaald

In de huidige tijd waarin een ieder veel binnen zit en het thuis gezellig maakt, is het een mooi moment voor velen om de fotoboeken weer eens van zolder te halen. De bijzondere momenten van vroeger gaan weer veelvuldig over de tafel en worden begeleid door: “weet je nog toen?” De afgelopen maanden heeft Attractie- & Vakantiepark Slagharen ook de oude beelden “van zolder” gehaald. Het rijke archief heeft het team geïnspireerd. Met een restyle van de monorail, historische route door de tunnels en Pioneer Express 63 als resultaat. De monorail wordt bij de start van het seizoen 2021 feestelijk geopend door algemeen directeur Dave Storm en de familie Bemboom.

Tal van geheimen

Algemeen directeur Dave Storm werd samen met zijn team getriggerd door de rijke historie en heeft besloten de monorail om te dopen tot de Pioneer Express 63. De Pioneer Express 63 maakt een route langs het oude kantoor van Bemboom sr. waar tal van geheimen liggen opgeslagen. Onderweg maakt de van buiten gerestylede monorail de bekende tocht door het park. Eenmaal in de tunnels worden de gasten geïnspireerd met prachtige prenten uit het verleden. “Wij zijn ervan overtuigd op deze wijze een ode aan de rijke historie van Slagharen te brengen en eren het gedachtengoed van Bemboom sr. die op 20 februari 2021 100 jaar zou worden.” zegt algemeen directeur Dave Storm.

Foto’s