Nieuwe Haunted House-experience tijdens Halloween Nights in Toverland

AttrLogo Toverlandactiepark Toverland presenteert op 14 avonden in oktober en november 2020 de Halloween Nights. Tijdens dit halloweenevenement nemen 120 scare actors hun intrek in 5 scare zones, een spookhuis en een doolhof. Ook worden bezoekers de stuipen op het lijf gejaagd in een 2 unieke experiences, waaronder het nieuwe Haunted House ‘Maison de la Magie’. Tijdens de Halloween Nights is Toverland geopend tot 23:00 uur.

Maison de la Magie

Op een gloednieuwe Toverland-locatie bevindt zich het statige landhuis van Oscar Pendula. Deze wereldberoemde illusionist verdween in de jaren ’30 van het toneel, toen één van zijn illusies gruwelijk misging. In Maison de la Magie betreden waaghalzen het verlaten landhuis van Oscar Pendula en gaan zij op een angstaanjagende ontdekkingstocht naar zijn duistere geheimen. De Haunted House-experience duurt circa 15 minuten. Voor Maison de la Magie hebben bezoekers een apart ticket nodig. Een kaartje kost € 7,50 voor reguliere bezoekers en € 6,- voor abonnementhouders en kan gereserveerd worden via de website van Toverland. De capaciteit is beperkt.

Twee vernieuwde scarezones

Ook twee scare zones zijn in een nieuw jasje gestoken. Zo is circuszone ‘Cirque – Royal Edition’ dit jaar extra uitgebreid. Clowns, artiesten en circusgriezels vormen hier niet de enige hindernissen, want er wordt ook een traditionele cake-walk attractie aan de zone toegevoegd. IJsheks Morgana grijpt weer de macht over themagebied Avalon. In ‘Morgana’s Frozen Knights’ gaan bezoekers de strijd aan met haar ijsridders. Walkthrough-experience The Witches Forest, spookhuis Fear the Woods, doolhof Trapped en scare zones Shadows of the Sea, DesTroy en Fiesta de Los Muertos keren dit jaar terug naar Toverland. Tijdens de Halloween Nights worden diverse extra coronamaatregelen getroffen. Zo zijn er in elke scare zone Selfie-spots te vinden, waar bezoekers op gepaste afstand een selfie met de scare actors kunnen maken en is in de scare zones éénrichtingsverkeer ingesteld om de doorstroming te bevorderen. Spookhuis Fear the Woods is verplaatst naar een ruimere locatie.

Praktische informatie

De Halloween Nights vinden plaats op 9 en 10 oktober, 16 tot en met 18 oktober, 20 tot en met 24 oktober, 30 en 31 oktober en 6 en 7 november 2020. De nieuwe Haunted House-experience Maison de la Magie en spookhuis Fear the Woods zijn geopend vanaf 15:00 uur, de overige activiteiten starten om 19:00 uur. Toverland is tijdens de Halloween Nights geopend tot 23:00 uur. Voor angsthazen is er de Halloween Toverstaf: zodra het licht van deze staf ontstoken wordt, druipen de griezels vanzelf af. Op geselecteerde data tussen 9 oktober en 8 november 2020 vinden tevens de Halloween Days plaats, met extra Happy Halloween-activiteiten voor de hele familie. In verband met de beperkte capaciteit dienen tickets van tevoren te worden gereserveerd via toverland.com.