Movie Park Germany kondigt nieuwe achtbaan van Intamin aan

Movie Park GermanyVandaag, 27 augustus 2020, kondigde Movie Park Germany een nieuwe achtbaan aan. Het gaat om een Multi Dimension Coaster van Intamin Amusement Rides, zo valt te lezen in een persbericht. Deze achtbaan is volgens het persbericht ‘een nieuwe achtbaan voor de familie waarvan het ontwerp uniek is in heel Europa’. De opening is voorzien voor het voorjaar van 2021, het jaar waarin Movie Park Germany precies 25 jaar bestaat.

Specificaties

De achtbaan komt op de plek van de voormalige Ice Age attractie te staan. Die hal staat sinds eind 2016 leeg. Alleen tijdens Halloween was de hal open, toen kon men een soort spookhuis genaamd Wrong Turn beleven. De nieuwe achtbaan wordt dus een indoor achtbaan, een zogenoemde dark ride. Movie Park claimt dat de achtbaan vol special effects zit. De baanlengte is 532 meter en de maximale snelheid bedraagt 60 kilometer per uur. Tijdens de rit worden passagiers zowel vooruit als achteruit gelanceerd. Er zitten geen inversies in de baan, maar wel een platform dat 360 graden kan draaien. De maximale hoogte is niet bekend.

25-jarig jubileum van Movie Park Germany

“Het 25-jarig jubileum van Movie Park Germany is een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van ons park. Daarom willen wij onze bezoekers een bijzonder geschenk bieden“, aldus zaakvoerder Thorsten Backhaus. “Families met kinderen zijn onze belangrijkste doelgroep en uit onze enquêtes bleek dat onze gasten vooral een nieuwe familieattractie zonder loopings wilden hebben die overtuigt door een goede thematisering en storyline. Aangezien wij een film- en pretpark zijn, mag de Hollywoodactie natuurlijk ook niet bij ons ontbreken. Een interessante indeling van de stroken en talrijke multimediaeffecten zullen daarvoor zorgen.“

Movie Park Germany Intamin