Movie Park Germany gaat 29 mei 2020 open

Movie Park Germany

Movie Park Germany gaat ook weer open na de coronacrisis. Op 29 mei 2020 zal het Duitse pretpark haar deuren openen voor bezoekers. „De gezondheid en veiligheid van onze gasten en medewerkers is van het allergrootste belang. Daarom is het voor ons uiterst belangrijk om de heropening van het park zo zorgvuldig mogelijk voor te bereiden. Met plezier kunnen wij u nu meedelen dat het seizoen 2020 op 29 mei van start zal gaan.“ aldus directeur Thorsten Backhaus. Het attractiepark in Bottrop heeft verschillende voorzorgsmaatregelen getroffen om veiilig open te kunnen.

Vooraf online registreren

Volgens het persbericht dat wij van Movie Park Germany ontvingen, beslaat het park 45 hectare. Dat zijn ongeveer 60 voetbalvelden. Op deze oppervlakte verwelkomt Movie Park Germany vanaf 29 mei 2020 eerst een beperkt aantal bezoekers. Om te zorgen dat het nog niet te druk wordt, moeten bezoekers vooraf tickets op datum aanschaffen via de website van het park. Dat is verplicht. Mensen die voor of tijdens de coronacrisis tickets gekocht hebben, moeten ook via de website aangeven op welke dag ze langs willen komen. Voor abonnees geldt hetzelfde. Abonnees mogen na hun bezoek direct hun volgende bezoek registreren via de website. Het park legt dus geen bezoeklimiet op voor abonnees.

Mondkapjes verplicht

Het dragen van mondkapjes is verplicht in alle wachtrijen. Zelf in sommige attracties moeten bezoekers een mondkapje dragen. Als dit zo is, staat dat bij de ingang van de attractie aangegeven. Daarnaast heeft Movie Park Germany markeringen aangebracht in wachtrijen, winkels, horeca en in toiletgebouwen. Met deze markeren helpt het park haar bezoekers om 1,5 meter afstand te houden. Ook contactloos betalen wordt gestimuleerd: overal in het park kun je contactloos betalen. Thorsten Backhaus: „We kijken uit naar de heropening en zullen ons best doen om onze bezoekers ook dit jaar een dag net zoals in de film te bieden. We kunnen hierbij profiteren van de grote oppervlakte die Movie Park Germany aan zijn gasten te bieden heeft.