Bellewaerde bereidt heropening voor

Logo BellewaerdeBij Bellewaerde en Bellewaerde Aquapark werkt de directie aan een plan om een heropening in goede banen te kunnen leiden. Op die manier kunnen zowel het personeel als de bezoekers veilig naar Bellewaerde en Bellewaerde Aquapark verblijven. Het park geeft aan dat ze verschillende maatregelen neemt om de deuren veilig te kunnen openen. Er zijn bijvoorbeeld al 100.000 mondkapjes besteld. Afstandsmeters in wachtrijen moeten bezoekers helpen om voldoende afstand te houden.

Maatregelen

Maar het park doet meer. Op verschillende plekken in het park kunnen bezoekers hun handen desinfecteren met handalcohol. Na afloop van iedere rit desinfecteert het park de veiligheidsbeugels van de attracties. Horecavoorzieningen en toiletruimten worden meermaals per dag extra goed schoongemaakt. Meet and greets met de mascotte van het park, Koning Leeuw, gaan niet door. Ook de Stunt en Dive show wordt niet opgevoerd. “Veiligheid is al altijd een topprioriteit geweest bij Bellewaerde en dat zal dit seizoen niet anders zijn. Wij zullen alles in het werk stellen om bezoekers op een veilige manier te kunnen verwelkomen, rekening houdend met de verschillende maatregelen.” zegt algemeen directeur Stefaan Lemey. Het park is zelfs van plan om extra beveiligers in te huren. Op die manier wordt gecontroleerd of mensen bijvoorbeeld genoeg afstand van elkaar houden.

Miljoenen euro’s

“Vorig jaar hebben wij 17,5 miljoen euro geïnvesteerd in Bellewaerde Aquapark en dit jaar nog eens meer dan 7,5 miljoen euro in onze nieuwe attractie Wakala. Deze laatste investering was quasi afgerond en kon dus niet meer on-hold gezet worden. Alle contracten waren al maanden afgesloten, grote voorschotten waren reeds betaald en de attractie stond er begin maart al voor 90%. Daarbijkomend verliezen wij enkel al in de maand april bijna 4 miljoen euro omzet. Wij hopen dus binnenkort de poorten te mogen openen, om zo ook als grote werkgever hier in de streek al onze mensen uit de werkloosheid te kunnen halen.” vervolledigt Lemey. “We hopen dat onze bezoekers in de komende maanden samen met familie en vrienden toch even zorgeloos kunnen ontspannen in één van onze parken.” sluit Stefaan Lemey af.