Colossos: Kampf der Giganten getest in Heide Park

Logo Heide ParkNa 3 jaar wachten was het in april 2019 zo ver: Colossos heropende weer in het Duitse Heide Park! Helaas waren wij in april niet in staat om naar Heide Park af te reizen. Maar wat in het vat zit, verzuurt niet! In de zomer brachten we een bezoek aan de meest iconische achtbaan van Soltau: Colossos. Letterlijk heet de achtbaan Colossos: Kampf der Giganten. Vrij vertaald: Colossos: gevecht tussen de reuzen. Met reuzen wordt in dit geval hout en vuur bedoeld. Hoe dat zit, leggen we je graag uit in deze review!

De oude Colossos

Houten achtbaan Colossos werd in 2000 – 2001 gebouwd door de Zwitserse firma Intamin. De achtbaan opende op 13 april 2001 en sloot helaas weer op 27 juli 2016. Colossos is een joekel van een achtbaan. De lengte van de track is maar liefst 1344 meter! Dat is voor Europees begrippen lang voor een houten achtbaan. De hoogte is 50 meter en de rollercoaster kent een topsnelheid van 110 kilometer per uur. Er zitten geen inversies in de achtbaan. De lifthill is 51,8 meter. Na het beklimmen van de lifthil vlieg je in een hoek van 61 graden 48,5 meter omlaag. Een ritje duurde ongeveer 2 minuten. Je moet minimaal 12 jaar oud zijn om in de nieuwe Colossos te mogen plaatsnemen.

De nieuwe Colossos

15 jaar domineerde de oude Colossos de skyline van Heide Park. Maar de achtbaan doorstond de tand des tijds niet: hij stond maar liefst 3 jaar stil. Er ontwikkelde zich een donkere macht. Onder de aarde groeide het steeds sneller en sneller. Deze donkere macht wil Colossos compleet verwoesten. Alleen door het geschreeuw van de passagiers van Colossos kan de donkere macht worden overwonnen. Dus schreeuw zo hard als je kan, om daarmee het duistere wezen te stoppen. Overwin de donkere macht en ontkom aan totale vernietiging. Dat schreeuwen is precies wat bezoekers doen: zo hard mogelijk krijsen wanneer door onder het vuurspuwende wezen heenrijden. Wat een baan, wat een enorm soepel ding. Wij zijn echt heel blij dat Heide Park Colossos heropend heeft! We adviseren iedereen om deze achtbaan eens te proberen.

Foto’s