Area 51 in Movie Park Germany

Movie Park GermanyHet Duitse attractiepark Movie Park Germany nodigde ons uit om de vernieuwde Bermuda Triangle te testen. Sinds begin augustus 2019 gaat de attractie uit 1996 door het leven als Area 51 – Top Secret. De ride met bootjes heeft een grote opknapbeurt gekregen. Zo zijn onder andere de special effects vernieuwd, kwam er nieuwe muziek en heeft het park nieuwe decorstukken geplaatst. Ook is de vulkaan omgetoverd tot berg in de woestijn van Nevada. Naast de berg ligt de Amerikaanse Groom Lake Air Force Base. Vanuit deze basis vertrekken bevoorradingsboten naar het geheime onderzoekslaboratorium. Het idee en concept komen uit de eigen creatieve afdeling van Movie Park Germany. Ze ontwikkelden het samen met het team van IMAmedia.

Achtergrondverhaal van Area 51

We gaan terug naar de jaren 50 van de vorige eeuw. De geheime Amerikaanse militaire basis bij Area 51 houdt een open dag. Bezoekers kunnen op die manier zelf ervaren wat of de geruchten over buitenaardse wezens waar zijn of niet. Het mysterieuze verhaal over aliens wordt uitgelegd in een nieuwe voorshow, compleet met een acteur in de vorm van een Amerikaanse militair. Na het praatje neem je plaats in een van de bevoorradingsboten. Met de boot vaar je de mysterieuze berg in de woestijn binnen. Dan begint de rit langs de decorstukken, zoals je kunt zien in de onride video hierboven. Het baanverloop van de attractie is niet gewijzigd. Dus aan het einde van de rit maak je nog steeds een grote plons. We zijn blij dat deze attractie een opknapbeurt heeft gekregen. De attractie kan nu weer een aantal jaren mee.

Foto’s