Rocky de Bever probeert Fury in Bobbejaanland

BobbejaanlandSinds 24 juni 2019 is het Belgische pretpark Bobbejaanland een achtbaan rijker: Fury! Fury is een unieke achtbaan. Bezoekers bepalen namelijk zelf of ze de rit voorwaarts of achterwaarts afleggen. Dit doen ze door hun stem uit te brengen via een knoppenpaneel op de veiligheidsbeugels. Dat bijzondere concept klinkt ons als muziek in de oren! Daarom reisden we op 6 september 2019 af naar Lichtaart, om Fury zelf uit te testen.

Over Fury

De oranje met zwarte Fury werd gebouwd door de Duitse fabrikant Gerstlauer. De roller coaster is 600 meter lang, 43 meter hoog en kent een topsnelheid van 106,6 kilometer per uur. De achtbaan bevat 4 inversies en een ritje duurt anderhalve minuut. Er staan maximaal 2 treinen op de baan en in elke trein passen 12 mensen. De capaciteit per uur is ons niet bekend. Wanneer bezoekers plaatsnemen in de trein kunnen ze via een stemknop op de veiligheidsbeugel aangeven of ze de rit voorwaarts of achterwaarts willen afleggen. De meeste stemmen gelden, maar je weet pas op de draaischijf na het station of je vooruit of achteruit gaat. Nadat je door de draaischijf in de juiste positie bent gebracht, wordt je drie keer heen en weer gelanceerd. Vervolgens leg je de rest van de track af.

Land of Legends

Voor wie de rit niet achterwaarts wil afleggen, bedacht Bobbejaanland een oplossing. In het station kunnen bezoekers kiezen uit 2 rijen. In de linkerrij leg je de track sowieso vooruit af. Dan werken de stemknoppen dus niet. Wanneer je in de rechterrij  plaatsneemt, kunnen inzittenden van de trein wel stemmen. In dat geval heb je dus kans dat je de track achterwaarts gaat beleven. Dat verrassingsconcept spreekt ons heel erg aan. Net als het nieuwe themagebied waar Fury in staat: Land of Legends. Het concept doet ons denken aan een kruising tussen de middeleeuwen en de animatieserie van Avatar. Het gebied is flink onder handen genomen en alles ziet er weer fris en fruitig uit. Ook de wachtrijen van attracties Typhoon en sledge hammer zijn erop vooruit gegaan. Tot slot is er ook nog een waterspeelplaats aangelegd.

Foto’s