Heide Park heropent Colossos op 19 april 2019

Logo Heide ParkHet Duitse Heide Park, gelegen nabij Soltau, heropent de enorme houten achtbaan Colossos weer op 19 april 2019. De achtbaan heropent onder de naam: ‘Colossos – Kampf der Giganten’. Dat maakte Heide Park vandaag, 17 april 2019, bekend via een persbericht. De rollercoaster stond sinds eind juli 2016 stil. Europa’s snelste en hoogste houten coaster kampte namelijk met een afwijking in de track. In januari 2018 maakte directeur Sabrina de Carvalho bekend dat Colossos zou terugkeren in Heide Park. Maar dat ging niet zonder investering. Moederbedrijf Merlin Entertainments investeerde 12 miljoen euro in de renovatie van de complete track.

Over Colossos

Houten achtbaan Colossos werd in 2000 – 2001 gebouwd door de Zwitserse firma Intamin. De achtbaan opende op 13 april 2001 en sloot helaas weer op 27 juli 2016. Colossos is een joekel van een achtbaan. De lengte van de track is maar liefst 1344 meter! Dat is voor Europees begrippen lang voor een houten achtbaan. De hoogte is 50 meter en de rollercoaster kende een topsnelheid van 110 kilometer per uur. Volgens Heide Park wordt de nieuwe topsnelheid ongeveer 120 kilometer per uur. Er zitten geen inversies in de achtbaan. De lifthill is 51,8 meter. Na het beklimmen van de lifthil vlieg je in een hoek van 61 graden 48,5 meter omlaag. Een ritje gaat ongeveer 2 minuten duren. Je moet minimaal 12 jaar oud zijn om in Colossos te mogen plaatsnemen.

Video’s

Bekijk de complete afspeellijst van Colossos op YouTube.

Foto’s