Efteling ontvangt 4.444.444e verblijfsgast

Efteling logoNietsvermoedend arriveerde de familie De Weduwe uit het Vlaamse Izegem 5 september 2018 voor een verblijf in Vakantiepark Efteling Loonsche Land. Roodkapje verraste hen met het mooie bericht dat zij de 4.444.444e verblijfsgasten zijn, sinds de mogelijkheid om bij de Efteling te overnachten bestaat. Sinds 1992 is het mogelijk een paar dagen Efteling te combineren met een overnachting, want toen werd het Efteling Hotel geopend. In 2009 volgde Vakantiepark Efteling Bosrijk en in 2017 Vakantiepark Efteling Loonsche Land, met daarin ook een tweede hotel; het Loonsche Land Hotel.

“Wij zijn ontzettend verrast met dit bijzondere nieuws. Ons verblijf kan niet meer stuk!”, aldus moeder Cindy. De teller van het aantal bedden in de Wereld van de Efteling staat momenteel op 3.005. De verschillende verblijfsaccommodaties leveren een belangrijke bijdrage aan de resortgedachte en internationalisering van de Efteling. De 455 bedden in het Efteling Hotel worden bijvoorbeeld evenveel beslapen door Nederlandse als internationale gasten. Vakantiepark Efteling Bosrijk (1.550 bedden) ontving sinds de opening al 93 nationaliteiten en de accommodaties in Vakantiepark Efteling Loonsche Land (1.000 bedden) worden meer door buitenlandse gasten (51%) dan door Nederlandse (49%) gasten geboekt. Naast Nederlanders boeken Belgen, Duitsers, Britten en Israëliërs de hutten en hotelkamers in het nieuwste vakantiepark van de Efteling het meest. Dat de gelukkigen Vlamingen zijn is dus niet zo verwonderlijk, het aantal internationale gasten dat de Efteling bezoekt in combinatie met een verblijf, neemt jaarlijks toe.