Review: Heide Park Abenteuerhotel 2018

Logo Heide Park AbenteuerhotelVan 26 tot en met 28 augustus 2018 was Rocky de Bever te gast in het Duitse pretpark Heide Park. Dit pretpark ligt in een bosrijke omgeving, vlakbij het plaatsje Soltau. Het pretpark werd geopend op 19 augustus 1978. In 2007 werd het park overgenomen door Merlin Entertainments. In datzelfde jaar opende Heide Park een eigen hotel: het Abenteuerhotel. Omdat er in Heide Park zoveel te doen is, en het is voor ons een eindje rijden, bleven we slapen in het Abenteuerhotel. In de review nemen we je mee naar het hotel. Benieuwd naar ons bezoek aan Heide Park zelf? Lees dan onze andere review.

Aankomst

Heide Park ligt op een paar uur rijden van Nederland. Vanaf Utrecht doe je er zonder files en tussenstops 4 uur over met de auto. Omdat we in de buurt ook Hansa Park bezochten, hebben we overnacht in het hotel van Heide Park. De auto kun je gratis bij het hotel parkeren. Als je het park wil betreden, dien je je entreetickets apart bij te boeken. Wij raden je zeker aan om dit te doen, want als hotelgast mag je een half uur eerder het park in via een aparte ingang voor hotelgasten. Vorig jaar hadden wij kaartjes aangeschaft via de kassa’s bij de hoofdingang. Achteraf stom, want met die kaartjes kan je niet eerder het park in. Ook werken ze niet bij de speciale ingang voor hotelgasten. Tickets bijboeken via het hotel zelf is een betere optie! Daarom konden we dit jaar zonder problemen en op tijd het park betreden. Wel opletten: als je tussendoor even terug wil naar het hotel, moet je een uur wachten voor je het park weer in mag. Je scant je ticket bij het verlaten en bij het betreden van het park. Is het uur daartussen nog niet voorbij, dan gaat de poort niet open.

Receptie

Wanneer je het hotel betreedt, zie je allemaal schilderijen hangen. Sommige schilderijen zijn televisieschermen: de personages bewegen af en toe. Het hotel is ingericht als hotspot voor avonturiers. Je vind attributen, zoals koffers en een verrekijker, die je meeneemt op ontdekkingsreis. De lobby was netjes en schoon. Het inchecken bij de receptie verliep zonder problemen. Zelf spreken wij een aardig woordje Duits, maar de vriendelijke hotelmedewerkers spreken ook zeer goed Engels. Bij het inchecken hebben we direct het avondeten voor de volgende avond gereserveerd. Het ontbijt hoefde niet gereserveerd te worden. We kregen nog een flyer met kortingsvouchers en een plattegrond van het park mee en toen zijn we met de lift omhoog gegaan. Het hotel beschikt over 2 liften en dat vonden wij erg weinig. Het hotel was namelijk volgeboekt, dan moet je erg lang wachten voor er een lift beschikbaar is.

Foto’s van het hotel en de algemene ruimtes

De hotelkamer

Wij verbleven in kamer 236. Dit was een standaardkamer voor 4 personen op de 2e verdieping, met uitzicht op het pretpark. Hadden wij even geluk! Je hebt tijdens het reserveren de mogelijkheid om een kamer met parkzicht te boeken, maar dan betaal je wel extra. Wij hadden geen voorkeursligging opgegeven, dus het verraste ons dat we een kamer met parkzicht kregen. De kamer zelf was gedecoreerd in de stijl van piraten. Het interieur bestond uit een tweepersoonsbed en een stapelbed. Er zijn ook kamers voor 6 personen te boeken, deze kamers bevatten 2 stapelbedden. Verder waren er op de kamer een televisie, bureautje, grote kledingkast en een kluisje aanwezig. De badkamer bevatte een regendouche, handdouche, toilet en een enkele wastafel. Ook waren er 6 handdoeken, shampoo, zeep en een föhn aanwezig.

Er waren meer dan genoeg stopcontacten in de kamer om onze telefoons, laptops, camera’s en powerbanks op te laden. Er was geen regelbare airco aanwezig in de kamer, de temperatuur wordt centraal geregeld. Tijdens ons bezoek was het best benauwd in de kamer. Gelukkig kunnen de ramen kunnen geopend worden in een kiepstand. Het raam kan ook naar binnen toe openslaan, maar dan heb je vanwege de kinderveiligheid een speciale sleutel nodig. Deze sleutel kun je gratis verkrijgen bij de receptie. Het hotel biedt geen roomservice aan. Als je wilt kun je tegen betaling gebruikmaken van de stoom- en wasserijservice van het hotel. Wekservice via de receptie is gratis. We hebben de kamer uitvoerig gecontroleerd. Echt alles in de kamer was blinkend schoon: we hebben geen stof of andere viezigheid kunnen ontdekken.

Foto’s van de hotelkamer

Bar en entertainment

Omdat wij pas halverwege de avond arriveerden, hebben we de eerste avond niet gebruik gemaakt van het avondbuffet in het restaurant. We hebben wel een rondje door het hotel gelopen om alles eens uitvoerig te bekijken. Zo kwamen we erachter dat elke verdieping een ander thema bevat. Want naast piratenkamers vind je er ook junglekamers, cowboykamers, geestenkamers, drakenkamers en kamers in de stijl van Peppa Pig. De Peppa Pig kamers zijn nieuw in 2018, omdat er in park een nieuw Peppa Pig themagedeelte is geopend. De thematisering begint al op de gang, wanneer je de lift uitstapt. Via een sensor in het plafond worden allerlei geluidseffecten geactiveerd. Zo zaten we bijvoorbeeld middenin een zeeslag of werden we omringd door plaaggeesten. Heel leuk bedacht!

Na onze ontdekkingsreis door het hotel, waren we wel toe aan een drankje. Daarvoor konden we plaatsnemen in de bar van het hotel. Hier krioelde het van de mensen, want er was net een piratenspeurtocht begonnen! Alle kinderen mochten samen met hun ouders mee met 2 piraten op speurtocht. Ze speurden in en rondom het hotel naar een heuse schat. Wat die schat precies is vertellen wij natuurlijk niet! Toen alle kinderen vertrokken waren, werd het weer rustig in de bar. Een piratenvrouw begon liedjes te zingen op het grote podium en de sfeer was gezellig. In de bar kon je allerlei drankjes bestellen, maar gek genoeg waren er geen snacks zoals chips te verkrijgen. Jammer, want wij hadden graag een snackje gelust! Omstreeks 22.30 uur stroomde de bar leeg, toen hebben wij ook maar onze bedden opgezocht.

Foto’s van de bar en het restaurant

Ontbijt

We hadden heerlijk geslapen. De bedden waren wel vrij hard maar dat deerde ons niet. Het ontbijt, daar hadden we wel erge trek in gekregen! Vanaf 7 uur tot 10 uur kun je in het restaurant terecht voor een uitgebreid ontbijtbuffet. Daar hebben we maar al te graag gebruik van gemaakt. Nadat we een tafel toegewezen hadden gekregen, hebben we ons tegoed gedaan aan de diverse gerechten van het ontbijtbuffet. Er was van alles aanwezig. Van yoghurt met ontbijtgranen tot compleet English breakfast met versgebakken eitjes. Koffie, thee, warme en koude melk kon je naar hartenlust pakken. Ook was er een uitgebreid lactosevrij buffet aanwezig met onder andere lactosevrije melk en lactosevrije kaas. Het maakt niet uit hoe lang je aan je ontbijt zit, je kan zo lang blijven zitten als je wilt. Met gevulde maagjes zijn we daarna het park in gegaan.

Foto’s van het ontbijtbuffet

Diner

Na een dag in het park vertoefd te hebben, hadden we trek gekregen. De eetgelegenheden in het park waren weliswaar uitstekend. Maar op internet hadden we enthousiaste reacties gelezen over het dinerbuffet in het Abenteuerhotel. We waren dan ook erg benieuwd toen we om 18 uur aanschoven in het restaurant. Het avondbuffet dien je apart bij te boeken. Bij aankomst reserveer je dan een tijdstip. Vervolgens mag je anderhalf uur lang gebruikmaken van het buffet, (fris)dranken, bier en wijn. Vanaf 18 uur kun je eten, tot een uur of 21. Er was een gevarieerd aanbod van zowel warme als koude gerechten. Alle gerechten waren heerlijk en vers bereid. De chefs stonden bij het buffet en bereiden ter plekke diverse gerechten voor je.

Foto’s van het buffet

Zwembad en sauna

Nadat we van het buffet hadden genoten, zijn we nog naar het zwembad en naar de sauna geweest. Er zijn kleedcabines en douches aanwezig bij het zwembad. Ook zijn er gratis kluisjes die je met je hotelpasje kunt vergrendelen. Vervolgens kun je het zwembad of de sauna betreden. Het zwembad is klein maar fijn. Er is een peuterbadje en een groter zwembad. Bij het grotere zwembad vind je een glijbaan, een grot, wat watervalletjes en een kleine stroomversnelling. Het water is heerlijk op temperatuur. Tijdens ons bezoek was het wel druk in het zwembad, maar dat vonden wij niet gek aangezien het hele hotel volgeboekt was. Een badmeester hield continue een oogje in het zeil. Fijn want er waren veel (kleine) kinderen en het was druk in het zwembad.

Als je klaar bent met het zwemmen kun je nog even de sauna in als je dat wilt. Dit is een gemengde sauna waar je je badkleding aanhoudt. Je kunt het hele saunaritueel uitvoeren te beginnen met warme douche, gevolgd door een wam voetenbad. Vervolgens neem je plaats in een van de 2 sauna’s. Er is een sauna van circa 60 graden en een sauna van 90 graden. Na je saunabezoek kun je afkoelen met een koude stortdouche of met een koudwaterslang. Vervolgens kun je ontspannen op heerlijke ligbedden in de relaxruimte. Zowel de sauna als het zwembad zijn ingericht volgens Oosters thema. Het heet dan ook niet voor niets Sultan’s Spaßbad! In het zwembad zelf mochten we niet filmen, maar om je een indruk te geven: zo ziet het zwembad er vanbinnen uit.

Foto’s van het zwembad

Eindoordeel

Na 3 dagen en 2 nachten kwam er helaas een einde aan ons bezoek in het Heide Park Abenteuerhotel. We hebben het hier heerlijk naar onze zin gehad. Alles klopte perfect: je voelt je hier als gast echt in de watten gelegd. Alles was schoon, het personeel is uitermate vriendelijk, je kunt er heerlijk eten. Voor kinderen is er genoeg te doen: entertainment, een klauterkasteel en een spelletjeskamer met supercoole lasergame. Ook het zwembad en de sauna zijn fijn. En als kers op de taart ligt er ook nog eens een heel fijn pretpark op steenworp afstand van dit hotel. Letterlijk binnen 5 minuten sta je van je hotelkamer in het pretpark. Op Zoover krijgt dit hotel een dikke 9 en daar zijn wij het helemaal mee eens! Van ons krijgt het hotel ook een 9. Wij komen hier graag nog eens terug.