Rocky de Bever keert terug naar Heide Park

Logo Heide Park

8 mei 2017 was Rocky de Bever voor het eerst in het Duitse pretpark Heide Park. Dit pretpark ligt in een bosrijke omgeving, vlakbij het plaatsje Soltau. Het pretpark werd geopend op 19 augustus 1978. In 2007 werd het park overgenomen door Merlin Entertainments. In datzelfde jaar opende Heide Park een eigen hotel. In 2015 bezochten 1,5 miljoen mensen het pretpark. Het attractiepark telt vandaag meer dan 50 attracties! Ook opende er een nieuw themagebied rondom Peppa Pig. Wij gingen eens kijken…

Aankomst in het hotel

Heide Park ligt op een paar uur rijden van Nederland. Vanaf Utrecht doe je er zonder files en tussenstops 4 uur over met de auto. Omdat we in de buurt ook Hansa Park bezochten, hebben we overnacht in het hotel van Heide Park. Bij aankomst wachtte ons een fris en vrolijk hotel. De auto kun je gratis bij het hotel parkeren. Het inchecken verliep vlot en we konden direct de kamer in. Alles was mooi gedecoreerd in de stijl van piraten. Er was geen stof of andere viezigheid te ontdekken. Ook het avondeten en ontbijt waren uitstekend. Nieuwsgierig naar ons verblijf? Bekijk de complete review van het hotel.

Attractieaanbod

Achtbanen

Omdat hotelgasten een half uur eerder in het park mochten, hadden we het geluk dat we een half uur lang konden blijven zitten in de gave achtbaan Krake. Deze 476 meter lange dive coaster van B&M opende in 2011. De topsnelheid is 103 kilometer per uur en de achtbaan is 41 meter hoog. Heerlijk soepel baantje. Wel een korte rit: duurt maar 25 seconden. Naast Krake staat er nog een B&M achtbaan in Heide Park, namelijk Flug der Dämonen. Dit is een 772 meter lange wing coaster uit 2014. Dämonen is 40 meter hoog en gaat maximaal 100 kilometer per uur. Ook een leuke en soepele baan. Top!

De oudste achtbaan in het park is de Big Loop. Een 706 meter lange Vekoma uit 1983. Rammelt en schudt enigszins, maar is wel leuk om te doen! Big Loop is 30 meter hoog en gaat 67 kilometer per uur. Kan alleen wel een likje verf en een hogedrukreiniger gebruiken. Nog een klassieker is de bobsleebaan, gebouwd door Mack Rides in 1993. De bobsleebaan is 826 meter lang en gaat maximaal 53 kilometer per uur. Hoogte is 27 meter. Ondanks de leeftijd rijdt ie zeer comfortabel. Niet een zeer extreme achtbaan maar wel leuk! Is tevens de grootste en langste ter wereld in zijn soort. Onze favoriet!

Achtbaan Desert Race is van een ander kaliber. Dit is een launched coaster, in 2007 gebouwd door Intamin. Is 650 meter lang en 19 meter hoog. Toch is ie behoorlijk extreem! De G-krachten in deze achtbaan zijn fors: maximaal 4,7 G. Gaat 102 kilometer per uur. Desert Race kan alleen niet goed tegen regen: de achtbaan sluit direct als het gaat miezeren. Gelukkig hebben we ‘m kunnen doen. Viel ons een beetje tegen. De lancering is tof, maar daarna zie je in de eerste bocht direct al sterretjes door de G-krachten. Het is een krachtig klein ding, maar niet onze favoriet.

Tijdens ons vorige bezoek bleven 2 achtbanen de hele dag gesloten: Grottenblitz en Limit. Nu waren beide achtbanen wel open en ze waren leuk om te doen. Grottenblitz is powered coaster van Mack Rides, gebouwd in 1985. Hij is 370 meter lang en 6 meter hoog. De topsnelheid is 45 kilometer per uur. Limit is een standaard 689 meter lange hangende achtbaan van Vekoma, gebouwd in 1999. Hij is 33,3 meter hoog en gaat maximaal 80 kilometer per uur. Voor kinderen is er nog de Indy Blitz. Een 128 meter lange achtbaan van Zierer. Is 4,5 meter hoog en kent een topsnelheid van 30 kilometer per uur. Hier zijn niet in geweest.

Tot slot ligt er nog een achtbaan in het park: Colossos. Deze roller coaster staat al sinds eind juli 2016 stil vanwege een afwijking in de track. In januari 2018 werd bekend dat Colossos zou terugkeren in Heide Park. Eind juni 2018, zijn de 12 miljoen kostende renovatiewerkzaamheden van start gegaan. Het is de bedoeling dat Colossos in april 2019 weer rondjes rijdt in Heide Park. Colossos is een joekel van een achtbaan. De lengte van de track is maar liefst 1344 meter! De hoogte is 50 meter en de roller coaster kende een topsnelheid van 110 kilometer per uur. Of deze snelheid na de renovatie nog behaald wordt is niet bekend.

Rustige attracties

In Heide Park zijn circa 25 rustige attracties voor het hele gezin te vinden. Vooral in het nieuwe gedeelte, afgeleid van de karikatuur Peppa Pig, staan veel rustige attracties. Alles is hier fris en nieuw en hopelijk blijft dat ook zo. We zagen dat veel gebouwen en attracties een opknapbeurt kunnen gebruiken. Er was veel groene aanslag en verbleekte verf in het pretpark. De rustige attracties liggen in Heide Park verspreid door het pretpark heen. Ze hebben van alles: van monorail tot rondvaartbootjes en van schommelschip tot oldtimers met werkend stuur!

De attracties in Peppa Pig Land zijn echt bedoeld voor de allerkleinsten, samen met hun ouders. Er staan 4 verschillende attracties in het themagebied: Schorschs Dinoavontuur, Peppa’s bootvaart, Opa Pig’s treinvaart en Peppa’s huis. In alle attracties, behalve Peppa’s huis, maak je een rondritje. Dat kan in een trein, op de rug van een dino of in een bootje zijn. Bij Peppa’s huis kun je binnenin het huis van Peppa Pig kijken. Als je geluk hebt kom je Peppa hier ook tegen: op diverse tijdstippen zijn er meet en greets met Peppa. Het is een mooi gebied!

Spannende attracties

De durfals komen in dit attractiepark zeker aan hun trekken. Wie aan Heide Park denkt, denkt natuurlijk aan de gryodrop Scream! Hier val je 71 meter naar beneden met een snelheid van 71 kilometer per uur. Scream is tot nu toe de hoogste gryodrop ter wereld. Supergaaf om eens mee te maken! Daarnaast zijn er attracties zoals een enterprise en centrifuge. Allemaal redelijk bekende attracties, weinig apartheden. Maar uiteraard niet minder leuk om te doen!

Waterattracties

Heide Park telt 3 waterattracties. Zo is er een gave Intamin rapid river uit 1992. Hier zijn we meerdere keren in geweest. Deze river is 580 meter lang en een klein beetje nat. Een ritje duurt 6 minuten en 8 seconden. Tevens beschikt Heide Park over een splashbattle in piratenstijl. Deze attractie was in goede staat en zag er vrolijk uit. Ook is er een leuke Mack boomstamattractie uit 1980. Eén van de oudste attracties van het park! Het water in deze attractie zag er schoon uit. Ook de attractie zelf verkeerde in goede staat. Korte maar wel een leuke attractie.

Entertainment en shows

Heide Park telt momenteel 3 shows: Die Traumfänger, een piratenshow en een Zandtovenaar. Wij hebben vorig jaar alleen de piratenshow gezien, op de dag van ons bezoek werden geen shows opgevoerd. We hadden vorig jaar geluk om de piratenshow te zien: het was namelijk even droog. Bij regen wordt de show niet opgevoerd. De piratenshow is moeilijk te volgen als je geen Duits verstaat: er wordt behoorlijk veel in gesproken. Maar de stunts zijn nog steeds adembenemend om naar te kijken! Minpuntje: de tribune was helaas niet overdekt. Hierdoor zit je als gast in weer in wind. Bekijk de complete show in de video.

Eindoordeel

Aan 1 dag Heide Park hadden wij net genoeg, maar dat kwam omdat het zo rustig was. We hoefden voor geen enkele attractie echt te wachten. Alleen bij de achtbanen was het wat drukker. Daarom vinden wij Heide Park is vanaf Nederland te ver rijden om 1 dag te doen. Daarnaast is de toegangsprijs ook hoog: € 46,-. Dit alles maakt het voor Nederlanders niet zo aantrekkelijk om naar dit park af te reizen. We hebben ook nergens Nederlanders gezien of gehoord. Toch best jammer! Naast het park kun je namelijk prima overnachten in het hotel. Meerdere nachten blijven slapen raden wij aan. Er is zoveel te doen!

Daarnaast heeft het park redelijk wat attracties die je bij ons niet snel (meer) vindt. De kleuren van de attracties zijn naar onze mening soms wat saai. Bij veel attracties voeren bruin, grijs en donkergroen de boventoon. Maar het is overal schoon en netjes in het park en de nieuwe themagebieden zien er wel vrolijk uit. Bovendien is het personeel heel vriendelijk: je voelt je hier als gast echt welkom. Het park krijgt van ons een 8. Wij komen hier zeker nog eens terug voor de opening van Colossos in 2019!

Foto’s bouwplaats Colossos

Foto’s van het park