Rocky de Bever test nieuwe achtbaan in Walibi Belgium: Tiki Waka

Walibi BelgiumSinds april 2018 beschikt Walibi Belgium over een nieuwe attractie: de achtbaan Tiki Waka. Deze familieachtbaan met tropisch thema is 554 meter lang, 21 meter hoog en bereikt een topsnelheid van 55 kilometer per uur. Er staan 5 karretjes op de baan, in elk karretje is plaats voor 4 personen. Per uur kan de attractie maximaal 600 personen verwerken. Officieel opende Tiki Waka pas begin juni 2018. Wij waren benieuwd naar deze rollercoaster. Daarom reisde Rocky de Bever op 11 augustus 2018 af naar het Belgische Wavre.

Review: Tiki Waka

Walibi Belgium doet totaal niet moeilijk over het maken van onrides, ook niet bij Tiki Waka. Het ritverloop is in de video hierboven goed te zien. Leuke achtbaan maar niet heel spectaculair. Is ook niet zo gek aangezien het een familieachtbaan betreft. Pas in 2021 opent het pretpark een hele extreme achtbaan. Nog even geduld dus. Tot die tijd is Tiki Waka een leuke en vooral vrolijke aanwinst voor Walibi Belgium. Lekker fris en fleurig, precies wat het park nodig had. Tiki Waka is aangelegd op de plek waar voorheen de kinderachtbaan Coccinelle stond. Deze achtbaan is afgebroken en wordt opnieuw opgebouwd op de plek waar het reuzenrad heeft gestaan.

Review: themagebied Exotic World

Tiki Waka staat in het nieuwe themagebied Exotic Word. Hier is de thematisering van Tiki Waka helemaal in doorgetrokken. De darkride Challenge of Tutankhamon is bijvoorbeeld voorzien van decotaties in tropische, Afrikaanse stijl. Ook het theater en de toiletgebouwen zijn helemaal opgeknapt. In Exotic World zijn ook een klimparcours en restaurant geopend in Afrikaanse stijl. Aan de thematisering in het hele gebied is veel aandacht besteed, zowel qua decoraties al de muziek. Beide onderdelen zijn geleverd door gerenommeerde bedrijven. Jora Vision leverde de decoraties en IMAscore de muziek. Ook een verbetering: we merkten dat medewerkers, in het hele park, beter Nederlands spraken. Dat was de afgelopen 5 jaren dat wij in Walibi Belgium kwamen totaal anders. Wij kijken erg uit naar de nieuwe achtbaan in 2021.

Foto’s