Hansa Park opent 120 meter hoge vrijevaltoren in 2019

Logo Hansa ParkHet Duitse attractiepark Hansa Park, gelegen in het noorden van Duitsland nabij de zee en Sierksdorf, opende in 2015 de spectaculaire achtbaan Schwur des Kärnan. Vandaag, 17 augustus 2018, kondigde het pretpark een nieuwe attractie aan. De 120 meter hoge gyro drop tower genaamd Highlander. Dat is ’s werelds hoogste vrijevaltoren van dit soort. Hiermee overtreft Hansa Park net naburige Heide Park: dat park beschikt over een 103 meter hoge gyro drop tower genaamd Scream.

Meer informatie over de nieuwe attractie van Hansa Park

Waar bezoekers in Scream een vrijeval van 71 meter meemaken, vallen ze in Highlander met een maximale snelheid van 120 kilometer per uur maar liefst 103 meter omlaag! Extra spannend: wanneer je bij Highlander het hoogste punt bereikt, kantelen de zitjes 30 graden naar beneden. Dit zorgt voor een nog intenser riteffect. De gyro drop tower in Movie Park Germany, genaamd the High Fall, beschikt over een soortgelijk effect. Deze toren is echter ‘maar’ 61 meter hoog en doet dus sterk onder voor the Highlander. The Highlander wordt overigens gebouwd door het Zwitserse bedrijf Intamin. Intamin bouwde al meerdere gyro drop towers voor pretparken over de hele wereld.

Betoverend Britannië

De attractie komt in de buurt van de 38 jaar oude achtbaan Nessie te staan. Deze rollercoaster krijgt een nieuwe thematisering en het themagebied wordt omgedoopt tot Betoverend Britannië, oftewel Bezauberndes Britannien in het Duits. De naam van het themagebied doet het al vermoeden: the Highlander krijgt een middeleeuwse, Schotse uitstraling. Bezoekers wanen zich in ruïnes van oude kastelen. Het themagebied tevens wordt voorzien van nieuwe muziek. Deze muziek wordt geleverd door de Duitse firma IMAscore, ook bekend van de soundtrack van Kärnan en van de achtbaan Fenix in Toverland. Met het opknappen van dit themagebied timmert Hansa Park op een geweldige manier aan de weg! Wij kijken nu al uit naar de opening van the Highlander in 2019.

Sfeerimpressie

Copyright Hansa Park ©