Dit hebben de Halloween Fright Nights 2018 voor je in petto

Halloween Fright NightsAugustus 2018 is nog maar net begonnen of Walibi Holland lanceert de website van de Halloween Fright Nights 2018! Het thema van dit jaar is ‘your life is a gamble’ als dat niet luguber klinkt weten wij het ook niet meer. Dit jaar vind je in het Flevolandse pretpark 7 scarezones, 6 Haunted Houses en Eddies nieuwe show ‘Eddie’s Roast Show’. De Halloween Fright Nights vinden plaats op elke vrijdag, zaterdag en zondag van 6 tot en met 28 oktober, en donderdag 25 oktober. Het park, de attracties en de scarezones blijven open tot 23.00 uur.

Eddie’s nieuwe show ‘Eddie’s Roast Show’

Ieder jaar heeft Eddie de Clown, de mascotte van de Halloween Fright Nights, een eigen show. Vorig jaar was het thema ‘Skin Factory’. Iemand onderging plastische chirurgie maar de behandeling liep compleet uit de hand. Dit jaar staat Eddie op de planken met ‘Eddie’s Roast Show’. Tijdens de show wordt van een willekeurig slachtoffer uit het publiek het lot bepaald. Dat gebeurt met een soort rad van fortuin waarop dingen als kettingzaag staan. Wij zijn benieuw! Deze show vindt overigens niet plaats bij het podium voor het reuzenrad, maar in Eddie’s eigen scarezone. Bij het hoofdpodium draait een DJ de hele avond muziek.

Haunted Houses en scarezones

Net als vorig jaar zijn er 6 spookhuizen waar apart voor betaald moet worden. Dat zijn Jefferson Manor, The Villa, Psychoshock, Haunted Holidays II, The Clinic en Below. Kaarten voor de Haunted Houses zijn verkrijgbaar via de website van Walibi. De 7 scarezones zijn dit jaar: Things, Game Over, Twisted Hellfire, Firepit, Quarantine, Pirate’s Cove en Eddie’s Area. Twisted Hellfire krijgt een metamorfose. Verder wordt de walkthrough Campsite of Carnage dit jaar ook tot de scarezones gerekend. Alle scarezones zijn tijdens de Halloween Fright Nights 2018 gratis toegankelijk.

Prijzen

Entree

Dat aan een bezoekje aan de Halloween Fright Nights een prijskaartje hangt, moge duidelijk zijn. Je hebt in ieder geval een entreeticket nodig. Deze tickets zijn alleen online verkrijgbaar want de kassa’s blijven dicht. Nieuw dit jaar is dat de prijzen van deze entreetickets per dag verschillen. De prijzen lopen uiteen van € 27,50 op rustige dagen tot € 39,50 op de drukste dagen. Kijk dus van tevoren goed wanneer je wilt gaan: het kan je zo maar geld schelen. Parkeren is overigens gratis tijdens de Halloween Fright Nights. Houd wel rekening met grote drukte, zeker wanneer het evenement afgelopen is. Het kan dan behoorlijk vaststaan op de wegen.

Haunted Houses

Voor de Haunted Houses moet je apart betalen. De prijzen verschillen. Als je overdag, tussen 15.00 en 18.00 uur, een spookhuis wil bezoeken kost je dat € 5,50. Tussen 18.00 en 23.00 uur kost een kaartje voor een haunted house € 6,50. Walibi Holland hanteert tijdsvakken van een half uur. Dit wordt aangegeven op je ticket dus zorg dat je binnen dat tijdsslot in de rij gaat staan, anders kun je niet meer naar binnen. Voor Below ( € 15,-) en The Clinic (17,50) betaal je een hogere entreeprijs. Wil je meerdere Haunted Houses bezoeken, dan kun je een bundel kopen voor € 24,-. Daarmee heb je toegang tot elk spookhuis.

RIP-pass

De wachtrijen bij de Haunted Houses kunnen behoorlijk oplopen, zeker op de drukkere dagen. Als je geen zin hebt om te wachten, adviseren we je om een zogenoemde RIP-pass aan te schaffen. Je betaalt hiervoor een slordige € 39,50 maar dan mag je in elk spookhuis zonder in de rij te hoeven staan. Je kan een RIP-pass in combinatie met een Fast Lane Gold ticket aanschaffen voor € 82,50. Dan mag je zowel de wachtrijen bij de Haunted Houses als bij geselecteerde attracties overslaan. Wees er wel snel bij want meestal zijn de RIP-passen als eerste uitverkocht!

Buffet met piraten

Griezelen maakt hongerig en dat weten ze bij Walibi Holland maar al te goed. Sinds een aantal jaren kan je tijdens de Halloween Fright Nights genieten van fijne diners. Dit jaar heeft Walibi Holland weer wat bijzonders uit de kast getrokken: je kunt voor € 33,50 euro per persoon onbeperkt eten en drinken in het bijzijn van angstaanjagende piraten! De Vampirates HFN Dinner Experience vindt van 17.30 tot 19.30 uur plaats in het BizNiz Center, gelegen bij achtbaan Speed of Sound. Naast een buffet met salades en verschillende warme maaltijden, serveren de piraten barbecuegerechten aan tafel.

Meer informatie

Meer informatie over de Halloween Fright Nights 2018 vind je op frightnights.nl

Halloween Fright Nights