Liseberg opent divecoaster Valkyria op 10 augustus 2018

Logo LisebergNa bijna twee jaar wachten en verlangen opent het Zweedse pretpark Liseberg eindelijk de nieuwe divecoaster Valkyria! 10 augustus 2018 is het zo ver: dan mag het publiek voor het eerst een ritje maken in de 750 meter lange achtbaan. De bouw van deze door Bolliger & Mabillard (B&M) gebouwde achtbaan liep tijdens de bouw enige vertraging op. Er waren problemen met het graven van de tunnel, zo liet directeur Andreas Andersen destijds aan de media weten. In juni 2018 maakte Valkyria de eerste testritten.

Over Valkyria

Valkyria is 700 meter lang, 47 meter hoog en heeft een maximale snelheid van 105 kilometer per uur. De drop van de achtbaan is 50 meter! Om een ritje te maken moet je minstens 132 cm lang en tenminste 7 jaar oud zijn. Valkyria heeft 3 inversies, een Immelmann, een Zero-G Roll en een Heartline Roll. Hiermee is de divecoaster zowel de hoogste, snelste en langste van Europa. Bovendien heeft deze achtbaan ook nog eens de meeste inversies onder de divecoasters in Europa. Het thema en de naam van de attractie is gebaseerd op een ‘Valkyrie’. Dit is een gevleugeld wezen uit de Scandinavische mythologie. Dit mythische wezen bracht gevallen strijders op aarde naar het hiernamaals. “Het was een moeilijk project, maar het resultaat is het wachten waard in de wereld. Het is een geweldige ritervaring en we kijken er zo naar uit om onze gasten te laten proberen.” zegt directeur Andersen.