Movie Park Germany opent Excalibur: Secrets Of The Dark Forest

TMovie Park Germanyerwijl bedrijfsleider Thorsten Backhaus bij de ingang van de attractie ‘Excalibur: Secrets of the Dark Forest’ vol trots de opening bekendmaakt, verlaten aan de andere kant de laatste medewerkers de attractie met stofzuiger en kwasten nog in de hand. “We hebben echt gas moeten geven om Excalibur nog voor de meivakantie aan onze bezoekers te kunnen presenteren.” vertelt Backhaus met een tevreden lach. “De vele vorstdagen hebben het ons niet makkelijk gemaakt, maar nu is het eindelijk zover.” Vanaf vandaag wacht dit nieuwe avontuur op de bezoekers van Movie Park Germany.”

Verhaalverloop van de attractie

De geliefde waterattractie ‘Mystery River’ kreeg een compleet vernieuwde presentatie. Koning Arthur, de ridders van de Ronde Tafel en duistere creaturen en sprookjesfiguren hebben de attractie bevolkt. Het beroemde zwaard Excalibur doet op 7 mei 2018 haar intrede in Movie Park. Bezoekers worden door tovenaar Merlijn op een riskante zoektocht gestuurd, naar het legendarische zwaard. Dit werd namelijk van de tafelridders gestolen en moet zo snel mogelijk terug naar Koning Arthur. De reis is alleen mogelijk door talrijke gevaarlijke manoeuvres door betoverde wouden en donkere holen te maken. Wie een ritje maakt zal 12 nieuwe scenes kunnen ontdekken. Die ontwikkeld werden door het Nederlandse bedrijf Leisure Expert Group. De Deense firma Tema Design zorgde voor de uitvoering. De attractie kreeg nieuwe muziek van het Duitse IMAScore. De rapid river werd gebouwd door Intamin en opende voor het eerst in 1996. Toen ging de attractie door het leven als ‘Die Unendliche Geschichte’. Het thema was in eerste instantie geïnspireerd op de film ‘The Never Ending Story’. Bij de overname van het park vervielen heel wat filmlicenties en werd de attractie omgedoopt tot Mystery River.

Mystery River of The Neverending Story

Sommigen zullen de waterattractie nog kennen als ‘Mystery River” of ‘The Neverending Story’. “Het is een van onze oudste en ook meest geliefde attracties in ons park”, zegt de bedrijfsleider. Meer dan 900 liter verf, 2500 meter kabel, 200 nieuwe lampen en 150 luidsprekers laten komt er een spannende geschiedenis tot leven komen. Er waren ongeveer 100 mensen betrokken bij het project. Tijdens de avontuurlijke zoektocht versperren betoverde bossen, donkere holen en gevaarlijke zeemonsters de weg. Er wachten 12 nieuwe scènes met in totaal ongeveer 400 nieuwe rekwisieten op de bezoekers. Geen kleine onderneming, want de attractie hoort bij de grootsten in haar soort in Europa. “De ritkarakteristiek blijft bestaan, we hebben alleen het verhaal eromheen opnieuw geschreven. Ik weet wel zeker dat we met deze opwindende wereld van ridders en magische wezens alle generaties kunnen boeien.

Omvangrijk kwaliteitsoffensief

De herthematisering is onderdeel van een omvangrijk kwaliteitsoffensief Movie Park Germany. “Onze hoofdfocus ligt natuurlijk op het bouwen van nieuwe attracties, maar we kijken ook zeker naar onze oudere attracties”, zegt Backhaus. “Bij alles wat we doen staat het thema film en televisie centraal. Het afgelopen jaar hebben we een Star-Trek-achtbaan gebouwd en daarvoor een permanente horror-attractie gebaseerd op The Walking Dead. De geschiedenis van Merlijn en Koning Arthur is zo vaak verfilmt, dat veel van onze bezoekers de karakters zeker al kennen.” Een van de spannendste momenten gedurende de bouwfase was voor de bedrijfsleider van Movie Park Germany het vullen met water nadat alle elementen op hun plek stonden. “We wilden allemaal weten hoe het is om door de attractie te varen in plaats van te open. Het heeft dagen geduurd voor het water hoog genoeg in de attractie stond. Geen wonder; er werd meer dan 4 miljoen liter water gebruikt. Maar het wachten werd beloond. De eerste indruk was onbetaalbaar.