Nieuwe achtbaan Toverland bereikt hoogste punt

Logo ToverlandAttractiepark Toverland opent op 7 juli 2018 het nieuwe entreegebied Port Laguna en het nieuwe themagebied Avalon. De bouw van deze enorme uitbreiding is op dit moment in volle gang. 18 april 2018 werd het hoogste punt van de gloednieuwe wingcoaster Fēnix bereikt. Op de top van maar liefst 40 meter hoog werd een vlag uitgehangen om deze mijlpaal te vieren. De vlag werd gehesen door Jean Gelissen jr., Bouwdirectie uitbreiding Toverland. Dit gebeurde onder toeziend oog van ruim 200 bouwmedewerkers met 12 verschillende nationaliteiten. “Iedereen die aan deze uitbreiding meewerkt is mede-verantwoordelijk voor de toekomst van Toverland. We leveren een megaprestatie”, vertelt een trotse Gelissen. “Het bereiken van het hoogste punt van Fēnix is een geweldige kers op de taart.

Unieke vliegervaring

Fēnix is de allereerste wing coaster van de Benelux. Bij dit type achtbaan hangen de karretjes naast de rails, waardoor er een unieke vliegervaring gecreëerd wordt. De leverancier is de toonaangevende Zwitserse achtbaanbouwer Bolliger & Mabillard. Fēnix is maar liefst veertig meter hoog, 813 meter lang en heeft een topsnelheid van 95 km/u. Tijdens de rit gaan inzittenden drie keer over de kop. De achtbaan is niet alleen de hoogste attractie van Toverland, maar ook de eerste met inversies. Een volwassen achtbaan voor een volwassen attractiepark.

De wereld van Merlijn

Fēnix is onderdeel van Avalon, de wereld van de almachtige tovenaar Merlijn. Fēnix is een vuurvogel die elke 777 jaar uit zijn eigen as herrijst. Bezoekers mogen plaatsnemen onder de vleugels van Fēnix om hem na zijn herrijzenis te vergezellen op zijn eerste vlucht. In Avalon bevindt zich tevens de boatride Merlin’s Quest. In deze boottocht voor het hele gezin gaan de opvarenden op zoek naar Tir na nÓg, de bron van het eeuwig leven. De bouw van Port Laguna en Avalon is vanaf nu te volgen in een speciale making-of serie op het YouTube-kanaal van Toverland.