Alton Towers opent 1e houten vuurachtbaan ter wereld: Wicker Man

Alton Towers logoWicker Man wordt de naam van de nieuwe houten achtbaan in het Engelse pretpark Alton Towers. In de lente van 2018 opent deze attractie voor het publiek. De rollercoaster zal voor het eerst in de geschiedenis vuur en hout samenbrengen voor een spectaculaire belevenis. Centraal staat een 17,55 meter hoge Wicker Man die het uitzicht zal domineren. Wicker Man is een soort houten pop. Extra bijzonder: Wicker Man wordt de eerste nieuwe houten achtbaan in 21 jaar tijd voor het Verenigd Koninkrijk

Secret Wapon 8

Het project, tot voor kort beter gekend als SW8, Secrect Weapon 8, is de laatste nieuwe attractie in de beroemde reeks van de Secret Weapons. Het Amerikaanse bedrijf Great Coaster International stond in voor de bouw van de 618,1 meter lange achtbaan. Met de bouw is 16 miljoen pond gemoeid. Het bedrijf bouwde ook andere bekende houten achtbanen zoals Heidi The Ride in Plopsaland De Panne, Joris en de Draak in de Efteling, Troy in Toverland en Wodan in Europa-Park. Bradley Wynne, creatief leider bij Alton Towers Resort, vertelt: “We zijn verheugd om eindelijk de Wicker Man te kunnen aankondigen als de jongste baanbrekende thrill attractie van Alton Towers Resort voor het seizoen van 2018.”

Wicker Man

“Onze gasten zullen ‘gekozen’ worden om deel te nemen aan het feest van The Beornen terwijl ze door de vlammende Wicker Man razen.We hopen dat onze bezoekers verbaasd zullen zijn bij het zien van de enorme grootte van de Wicker Man. Dit is het belangrijkste thematiseringselement van de achtbaan en we hopen dat ze hierdoor nog enthousiaster worden voor een ritje.” De attractie staat in het teken van The Beornen, een groepje schimmige mensen die leven in de bossen van Alton. Een belangrijk deel van hun mysterieus leven is de metershoge Wicker Man die ze gebouwd hebben. Op de concept-arts zien we de Wicker Man in vuur en vlam staan. De achtbaantrein zal driemaal het gigantische gestalte doorkruisen.