40 jaar Heide Park: nieuwe kinderthemawereld en de Colossos komt terug

Logo Heide ParkHet Duitse Heide Park bestaat in augustus 2018 40 jaar. Naar aanleiding van het komende jubileumseizoen, geeft directrice Sabrina de Carvalho een persconferentie over de plannen voor het grootste pretpark van Noord Duitsland. In 2018 heropent een nieuw themaland voor kinderen en echte adrenaline junkies profiteren van unieke thrill-extra’s. Ook goed nieuws voor achtbaanfans. Achtbaan Colossos staat al sinds de zomer van 2016 stil, maar heropent weer in 2019! Tot nu toe was het nog niet duidelijk wat er met de achtbaan zou gaan gebeuren. 

Nieuwe themawereld voor kinderen

Als nieuwigheid voor 2018 kondigt Sabrina de Carvalho het eerste en enige ‘Peppa Pig Land’ in Duitsland aan. Gebaseerd op de animatieserie Peppa Pig van Entertainment One, breidt het nieuwe themaland het bestaande familieaanbod van Heide Park uit. Het biedt het kinderen de unieke mogelijkheid om in de wonderbaarlijke wereld van Peppa en haar vrienden te worden ondergedompeld. “Wij zouden graag onze kleinste gasten tijdens hun eerste vrijetijdsparkbezoek buitengewone avonturen en onvergetelijke ervaringen willen bieden. Daarom verheugen wij ons erop dat een sterk merk als Peppa Pig, die bij families over de hele wereld zeer bekend en geliefd is, een deel van ons park wordt”, zegt de Carvalho.

In totaal horen 4 opwindende attracties bij het nieuwe Peppa Pig Land: families onderzoeken Peppa’s huis, rijden op de dinosaurus van Schorsch door 6 spannende scenes, reizen met de trein van opa Pig of beleven een unieke bootvaarttocht met Peppa en haar vrienden. Bij de Meet & Greet treffen de kleine gasten Peppa en haar kleine broer Schorsch aan. Bij Peppa Pig Land hoort bovendien een passende souvenirwinkel met  een grote keuze aan herinneringsstukken en een snackbar. Vanaf de seizoenstart 2018 kunnen Peppa-vrienden de ultieme overnachting in drie nieuwe en liefdevolle ontworpen themakamers in Heide Park Avonturenhotel beleven. In de interactieve kamers valt er voor de fans van alle leeftijdsgroepen veel te ontdekken.

Exclusieve extra’s voor thrillseekers

2018 wordt een uniek thrilljaar voor alle actiefans. Voor de eerste keer is er een Thrill Season Pass onder het motto “1x dagprijs betalen, onbeperkt weer langskomen” (*de Nedersaksische zomervakantie en landelijk geselecteerde feestdagen vallen hier niet onder. Voor meer info en voorwaarden: www.heide-park.de/thrill-season-pass). Voor 46 euro beleven de thrill-fans zowel sensatie in de 6 grootste achtbanen, horrorattracties en achtbanen in het donker tijdens de Halloweendagen. Tijdens geselecteerde weekenden zorgen ‘Zombie Escape’ en een zomereditie van horrorattractie ‘Grand Hotel Morton’ voor de ultieme kick. De Thrill Season Pass is op www.heide-park.de te verkrijgen.

Comeback 2019: Colossos 2.0

Bovendien maakte Sabrina de Carvalho de met spanning verwachte beslissing over de toekomst van Europa’s hoogste en snelste houtenachtbaan Colossos bekend.“De beslissing is gevallen en we verheugen ons zeer, dat Colossos in seizoen 2019 zal terugkeren. Wij zullen onze iconische houten achtbaan in een nog gigantischer avontuur veranderen. Wij zijn zeer gelukkig dat ons moederconcern Merlin Entertainment de opmerkelijke som van 12 miljoen euro daarvoor betaalt.” Het Kerto houten spoor, die Colossos tot een echte houten achtbaan maakt, wordt over de complete lengte van 1,5 kilometer vernieuwd. “De beslissing om weer het houten spoor te gebruiken, is gebaseerd op verschillende rondvragen aan fans en doelgroepen”, zegt de Carvalho. Met welke extra hoogtepunten en vernieuwingen Colossos in 2019 opent, blijft nog een geheim.