1 januari 2018: Rocky de Bever in Winter Slagharen

Winter Slagharen logo1 januari 2018 is het team van Rocky de Bever weer traditiegetrouw afgereisd naar Winter Slagharen. Tijdens de wintermaanden heeft Attractie- en Vakantiepark Slagharen een speciaal programma opgesteld voor de gasten. Winter Slagharen is dit jaar de hele kerstvakantie tot en met 7 januari 2018 geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. Voor wie het te koud vind: het zwemparadijs Aqua Mexicana is ook geopend tot 20.00 uur. Let op: hier heb je wel een apart ticket voor nodig.

Gold Rush 1848

Tijdens ons bezoek aan Winter Slagharen mochten we de gelanceerde achtbaan Gold Rush 1848 zeker niet overslaan! De lanceringen verlopen erg soepel, maar wel krachtig. Zeker de achterwaartse lancering is fijn om te doen, helemaal wanneer je in de achterste rij zit. Dan hang je nagenoeg stil op de kop. Na de derde lancering kan de rit beginnen. Je vliegt direct om hoog de bocht in, om vervolgens weer naar beneden te storten. Daarna maak je weer een schuine bocht terug, richting station. Vervolgens rijd je over het station heen, maakt een bocht naar rechts en dan ben je al weer bij het einde van de baan. Een korte, maar opwindende rit. Wat een fijne achtbaan en een mooie aanwinst voor het park! Gold Rush opende op 13 april 2017.

Show: Slagharen on Ice

Tijdens Winter Slagharen presenteert het attractiepark een schaatsshow in het theater: “Slagharen on Ice the Night before Christmas”. Deze show was tijdens Winter Slagharen 2016 – 2017 hetzelfde. De overdekte familieshow duurt ongeveer 30 minuten en neemt je mee in de wereld van een magische snowglobe. De persoon die aan de bol schudde komt op plekken over de hele wereld terecht. Van Rio de Janero tot in India en van Afrika naar de Noordpool. Daar ontmoet hij telkens locals die dansen en zelfs vuur spuwen. Ook komen er een schattige Indiase olifant, een Afrikaanse aap en een rendier van de Noordpool in de show voor. De show was spectaculairder en professioneler dan voorgaande jaren. We hebben genoten!

Aqua Mexicana

Voor wie het tijdens Winter Slagharen te koud is: bezoek het waterpark Aqua Mexicana. Aqua Mexicana is geopend tot 20:00 uur. Het outdoorgedeelte van Aqua Mexicana is wel gesloten gedurende de wintermaanden. Voor toegang tot het zwembad moeten dagjesmensen apart bijbetalen. Wil je niet naar het attractiepark maar wel naar het zwembad? Dan betaal je alleen het losse ticket. Wanneer je op het vakantiepark verblijft, is toegang tot inbegrepen bij de prijs. In het waterpark is een groot bubbelbad aanwezig, een groot zwembad dat afloopt van ondiep naar 1,20 meter diepte. Ook zijn er twee kindergedeelten binnen, en kindergedeelte buiten, twee kinderglijbanen en voor de grotere bezoekers zijn er vier grote glijbanen. Voor alle grote glijbanen zijn banden aanwezig die je kunt gebruiken. Op sommige banden kun je met meerdere personen zitten.

Magic Maya, een 113 meter lange X-tube glijbaan. Een brede glijbaan waar je met een eenpersoonsband, tweepersoonsband maar ook met een ronde band voor meerdere personen vanaf kan glijden. Er zitten daylightrings in de baan verwerkt die een leuk en hip effect geven. De Mexi Cone is een wat intensere glijbaan. Deze 119 meter lange glijbaan is net als de magic Maya gebouwd door Van Egdom. Je kan er alleen of samen vanaf. Halverwege de baan kom je in een leuke trechter terecht. Dit is redelijk uniek in Nederland, trechterglijbanen zijn er hier nog niet zo veel. In de trechter draai je achteruit en de rest van de baan leg je dus achteruit af. Na de trechter wordt de baan ook donker, dat eng kan zijn voor kleinere kinderen. De baan heeft geen scherpe, ruwe bochten maar gaat wel in een lekker tempo.

De derde glijbaan is de Yuka Time, waar je alleen of met z’n tweetjes vanaf kan. Dit is een 114 meter lange glijbaan, eveneens gebouwd door Van Egdom. Het is een glijbaan met LED-lichteffecten en muziek die je zelf in kunt stellen aan het begin. Je hebt keuze uit zes verschillende kleuren- en muziekschema’s waardoor je elke ride weer anders kunt maken zoals je dat zelf wilt. Het is een redelijk snelle baan die scherpe bochten maakt en kan daardoor voor kleine kinderen wat aan de ruwe kant zijn. Een gedeelte van de glijbaan is van glas waardoor je naar buiten kunt kijken. Leuk detail: de computer timet hoe snel je van de baan glijdt en geeft jouw score, de score van degene die na je komt en de snelste score van de dag weer bij de uitgang van de baan. Kun je leuke races mee houden met de hele familie!

Wij vonden het ook een veilig zwembad. We vonden de vloer niet glad en er waren veel medewerkers aanwezig die een oogje in het zeil hielden. Bij elke glijbaan werd je bij de ingang op gang geholpen door een medewerker. Die hielden middels camera’s een oogje in het zeil waardoor er niet te veel en te snel mensen achter elkaar van de glijbaan afroetsjten. We vonden het zwembad ook schoon en vrolijk aangekleed: er lag geen vuiligheid op de vloer en de decoraties waren prachtig opgezet. De lampen onderwater en aan het plafond wisselden van kleur waardoor de tropische uitstraling nog eens extra benadrukt werd. Slagharen krijgt van ons voor dit zwemparadijs een welverdiende 8,5 toegewezen!

Eindoordeel

Een bezoek aan Slagharen blijft voor ons toch een feest. Niet alleen vanwege de rijke geschiedenis van het attractiepark, maar ook vanwege de continue verbeteringen en veranderingen die er plaatsvinden. Elk jaar wordt het park beter en beter. Het imago van ‘ouwe meuk’ is er niet meer en dat is maar goed ook. Attractie- en Vakantiepark Slagharen laat steeds beter zien dat het een grote, moderne speler is in attractieparkenland. Het park biedt voor jongere en oudere kinderen met hun familie genoeg vermaak. Het entertainment is van goede kwaliteit, het eten is goed en de medewerkers zijn vriendelijk. Kortom: Slagharen bevindt zich volgens ons in een stijgende lijn.

Ook buurtbewoners zullen er vast plezier aan beleven: zij kunnen heerlijk zwemmen in Aqua Mexicana. Het park en het evenement krijgen van ons nu een gezamenlijke 7,5. Het park is mooi aangekleed maar het evenement hadden wij graag uitgebreider gezien. We denken dat een kerstmarkt toch veel animo zal trekken, zeker in combinatie met schaatsen op een ijsbaan. Voorgaande jaren zag je dat veel ouders en kinderen daar plezier aan beleefden. De kinderen schaatsen en de ouders aan de glühwein op het terras van de kerstmarkt. Maar ondanks dat hebben wij toch een hele leuke dag gehad. Ja wij komen volgend jaar vast en zeker weer terug in Slagharen. Tot volgend jaar en bedankt voor het lezen van onze review!

Over Winter Slagharen

Tijdens de wintermaanden heeft Attractie- en Vakantiepark Slagharen een speciaal programma opgesteld voor de gasten. Winter Slagharen is dit jaar de hele kerstvakantie tot en met 7 januari 2018 geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. Tijdens deze weken kan men in het attractiepark genieten van de gezellige vuren, vele kerstlichtjes en de 4D-film “Sleigh Ride”. In de periode van Winter Slagharen brengt ook de kerstman een bezoek aan het park. Uiteraard kon je met hem en met Randy & Rosie, geheel gehuld in kersttenue, op de foto. Daarnaast is er een meet en greet met Randy en Rosie. Kinderen kunnen meedansen met het entertainmentteam van kerstelfjes. Winter Slagharen wordt spectaculair afgesloten met de Miracle of Lights parade en slotshow.

Foto’s