Nieuw spookhuis in Movie Park Germany tijdens Halloween 2017

Movie Park GermanyEen van de meest controversiële films uit het horrorgenre maakt op Halloween Horror Feest 2017 zijn entree in Movie Park Germany. Duitslands grootste film- en attractiepark biedt namelijk naast “The Walking Dead” en “Insidious” nu ook de griezelshocker “Hostel” als nieuwe horrorattractie aan. “Met deze licentie, die we meteen voor 2 jaar hebben vastgelegd, drijven we onze bezoekers opnieuw tot hun grenzen.”, vertelt directeur Thorsten Backhaus. “We bieden hiermee horror in een nieuwe dimensie. Het basisidee van deze film is op zichzelf al zowel schrikwekkend als pervers. Rijke zakenlieden betalen geld om andere mensen te martelen en te doden. Dit soort gedachten zet je het liefst toch meteen van je af. Zoiets kan toch niet waar zijn, of wel? Al 19 jaar houdt het park het Halloween Horror Feest, Daarmee behoort het tot de pioniers. We moeten telkens iets nieuws verzinnen om onze cultstatus te kunnen behouden.” sluit Backhaus af. Ruim 250 monsters maken op 17 eventdagen in oktober en november 2017 de straten van het Duitse pretpark onveilig.

Over Hostel

Nu wekt het park een nieuwe nachtmerrie tot leven. Het probeert bezoekers zo dicht mogelijk bij de gruwelijke folterscènes te brengen. Vanwege de levensechte voorstellingen is deze nieuwe horror-ervaring waarschijnlijk pas vanaf 18 jaar toegankelijk. Van het ‘Red Light District’ in Amsterdam. Tot het schijnbaar ongevaarlijke hostel ergens in Slowakije. Met daarin de martelkamers op een verlaten en verwaarloosd fabrieksterrein, Zo beleven de bezoekers 20 verschillende scènes in de chronologie van de bekende film. De decors zijn tot in de details nagebouwd en komen allemaal uit het 1e deel van de Hostel-trilogie. Het bijzondere aan de attractie is, dat het zich zowel in gebouwen als in de buitenlucht afspeelt. Al een half jaar is het vijfkoppige projectteam onder leiding van Manuel Prossotowicz bezig met de conceptualisering en de bouw in het Eventcenter. “Net als de 3 hoofdprotagonisten uit de film begeven onze bezoekers zich ook op een ogenschijnlijk ongevaarlijke pleziertocht door half Europa. In de loop van deze tocht openbaart zich echter de extreme menselijke perversie. Het begrip van goed en kwaad wordt daarmee voor altijd in twijfel gebracht.” vat Prossotowicz samen.

De verhaallijn van Hostel

De verhaallijn van de attractie, de volgorde en de creatieve invulling van de ruimtes komt voort uit een samenwerking van Movie Park Germany met het Nederlandse designbedrijf Del Dracco. Zij hebben de film telkens opnieuw en opnieuw bekeken en van daaruit een concept ontwikkeld. Ondersteuning kwam er van IMAscore en IMAmedia. 2 bedrijven die in de muzikale en mediale contentproductie voor de entertainmentindustrie gespecialiseerd zijn. Naast de nieuwe horrorattractie zijn Prossotowicz en zijn creatieve team ook verantwoordelijk voor de rest van het Halloween Horror Feest. “We gaan nog een nieuw ontworpen hypnoseshow in de Western Saloon presenteren. Een geestenbezweerder voert je mee naar een zeer mysterieus oord. Waar hij het hiernamaals en de werkelijkheid door de kracht van de geest laat samensmelten tijdens een schijnbaar ongevaarlijke bezwering.”