Review: herfst in Toverland

Logo ToverlandHet zomerseizoen van 2017 was inmiddels voorbij, maar de mooie dagen waren nog niet op. Daarnaast waren wij nog lang niet moe van alle pretparken bezoeken. Daarom reisde Rocky de Bever op 4 september 2017 af naar het Limburgse Sevenum. Om een bezoekje te brengen aan attractiepark Toverland. Wij waren voor de 4e keer te gast in dit betoverende pretpark. In 20122015 en in 2016 waren we ook in het park. Een bezoekje aan Toverland is voor ons altijd weer een magisch avontuur. Lees snel onze review om te zien en te lezen hoe het park er in het najaar van 2017 bij lag!

Aankomst en algemene indruk

Omdat Toverland voor ons een eindje rijden is, zaten we al vroeg in de auto. Om iets voor 10 kwamen we aan op de parkeerplaats van het pretpark. Daar stonden niet veel auto’s. Logisch want de scholen waren in het hele land alweer begonnen. We liepen om 10 uur het park in. Dat ging vlot: geen rijen bij de ingang. Wel werd ons verteld dat sommige attracties pas om 12 uur zouden openen omdat het rustig was in het park. Goed dat ze dat vermelden, dan weet je waar je aan toe bent. Daarom zijn we eerst in het Land van Toos begonnen. Vanbinnen zag het park er overal verzorgd uit. Ook de eetgelegenheden waren schoon en netjes. Alle tafeltjes glommen en blonken als spiegels. Dus het nodigt in dit park zeer zeker uit om plaats te nemen voor een hapje en een drankje. Ook de menukaart is prima en betaalbaar. Voor de ouders,  maar ook voor de jongere en de oudere kinderen staan er genoeg lekkere dingen op het menu. Vegetariërs kunnen hier ook goed terecht, de vegetarische pizza’s zijn in Toverland erg lekker! We hebben ook de nieuwe eettentjes in The Magic Forest bekeken. Zag er allemaal goed en proper uit. Top!

Land van Toos

Attractiepark Toverland is opgedeeld in 4 verschillende themagebieden: Land van Toos, The Magic Forest, Troy-area en Magische Vallei. De gebieden Land van Toos en The Magic Forest zijn uitermate geschikt voor de jongere kinderen. Land van Toos is de oudste hal: in 2001 is deze hal geopend. Hier staan onder andere een zweefmolen, theekopjes, een truckparcours, trampolines en de kinderachtbaan Boomerang. Daarnaast zijn er verschillende klimtoestellen en eetgelegenheden. De leukste attractie uit het Land van Toos vonden wij de Boomerang. Boomerang is een Vekoma Junior Coaster uit 2001 die een topsnelheid bereikt van 60 km per uur. Daarmee is de attractie niet geschikt voor de allerkleinsten, maar wel leuk voor de wat oudere kinderen. Ook is er een leuke waterglijbaan waar je met rubberen bootjes vanaf kunt gaan. Je hebt 2 soorten: Hara Kiri, 2 glijbanen naast elkaar waarop je kunt racen. En Aqua Snake, een donkere glijbaan met lichtjes binnenin. In de Aqua Snake kun je nog best nat worden! Wanneer je klaar bent met spelen in het Land van Toos, kun je direct doorlopen naar de volgende hal: the Magic Forest.

The Magic Forest

Deze hal opende in 2004. In the Magic Forest staan attracties voor iets grotere kinderen. Zo is er een apenkooi, draaimolen, soort reuzenrad, Madhouse Villa Fiasko, de leuke boomstramattractie Backstroke en natuurlijk het topstuk. Dat is de elektronische rodelbaan genaamd Maximus’ Blitz Bahn. Maximus’ Blitz Bahn is gebouwd door Wiegand en is op 28 maart 2015 geopend. De attractie is een waar kunstwerk. Vanaf het begin van de wachtrij tot op het moment waarop je uitstapt waan je je in de wereld van de Oostenrijkse uitvinder Maximus. Heerlijke familieattractie, al vinden wij de baan wel wat kort. De start gaat lekker snel en je vliegt te eerste bocht in onder het genot van gejodel. Toverland heeft hier echt goed mee uitgepakt! We kwamen Maximus vorig jaar ook meermaals tegen in het park: als eerste in de wachtrij, daar zat hij op het ‘toilet’ terwijl mensen met hem op de foto gingen. Niet veel later troffen we hem aan bij het einde van de baan, daar feliciteerde hij bezoekers met het afronden van het traject. Rond half drie stond hij met een uitvinding, een soort bellenblaasmachine, nog voor de ingang van de attractie. Kinderen vonden het geweldig.

Magische Vallei

Toverland heeft 2 buitengebieden. Deze buitengebieden beschikken over attracties voor de wat oudere kinderen en voor de volwassenen. Als eerste behandelen we het gebied Magische Vallei. Hier ligt een prachtige, maar ook erg natte rapid river Djengu River. Djengu River is leuk en snel maar je kunt behoorlijk nat worden!  Op de dag van ons bezoek waren er veel schoolreisjes in het park. De baldadige jeugd vond het nodig om in de Djengu River te gaan staan. Gelukkig zag de operator dat op tijd. Er volgden diverse waarschuwingen door de speakers. Goed bezig!  Ook hebben we de spinning coaster van Mack, Dwervelwind, weer getrotseerd. Deze achtbaan opende in 2012. Het is geen attractie voor mensen met een zwakke maag: je verliest door de draaiende karretjes compleet je oriëntatievermogen. Toch is het een erg leuke attractie met een heel mooi station. De achtbaan Boosterbike, een Vekoma Motorbike Coaster uit 2004, is meer geschikt voor mensen die snel misselijk worden. Je wordt weliswaar in rap tempo gelanceerd, maar je ziet wel erg goed waar je naartoe gaat. Boosterbike vonden wij en mooie en bijzondere achtbaan, er staan er immers maar een handvol van op de hele wereld.

Troy-area

De Troy-area herbergt ook leuke attracties voor kinderen van alle leeftijden. Zo zijn er een schommelschip en een paardenbaan welke beide erg mooi gethematiseerd zijn in de oud-Griekse stijl. Daarnaast staat het grote houten paard van Troje in het gebied. Een populaire plek om familiekiekjes te schieten tijdens een bezoek aan Toverland. De hele dag door klauteren volwassenen en kinderen bij het paard om foto’s te maken. Het is natuurlijk ook wel een erg mooi decorstuk. Vergeleken met Magische Vallei is Troy-area maar een klein themagebied. Maar het bevat wel de meest spectaculaire achtbaan van Toverland: Troy! Deze door Great Coasters International gebouwde houten achtbaan stamt uit 2007. Het is een van de snelste, hoogste en langste houten achtbaan van de Benelux. Hij behaalt een topsnelheid van 86 km per uur en kent vele indrukwekkende bochten en vele G-krachten. Ook bijzonder: een stukje van de track gaat bovenlangs door het station. Echt een hele mooie en soepele achtbaan die je beslist niet mag missen! Daarnaast vonden wij het de Troy-area ook erg mooi aangekleed. Helaas krijgen wij erg snel hoofdpijn bij deze achtbaan. Daarom hebben we ‘m maar 2x gedaan.

Nieuw gedeelte 2018

Toverland opent in 2018 een een nieuw entreegebied en een nieuw themagebied. De bouw hiervan is in de eerste week van september 2017 officieel van start gegaan. Deze mijlpaal werd gevierd met de lancering van de website 2018.toverland.com. Hier kunnen geïnteresseerden het laatste nieuws over de uitbreiding op de voet volgen. De afgelopen maanden zijn de voor de uitbreiding benodigde vergunningen verleend en is de grond bouwrijp gemaakt. Op de dag van ons bezoek konden we dat goed zien. In het gedeelte achter Troy, Djengu River en Dwervelwind is het een bedrijvigheid van jewelste. Zandtrucks rijden rond, graafmachines doen hun werk en de piketpaaltjes zijn goed te zien. Zeker vanuit de achtbanen heb je een overzicht. Er wordt echt een gigantische lap grond bewerkt. Helaas hebben we op dit moment nog geen idee hoe het nieuwe gedeelte gaat heten, laat staan hoe het eruit gaat zien. Maar daarvoor houden we de website van Toverland goed in de gaten!

Eindoordeel

Na een dagje vertoefd te hebben in het attractiepark kunnen we wederom zeggen dat wij ons vermaakt hebben. Attractiepark Toverland is echt een park voor scholen en gezinnen met kinderen van alle leeftijden. Toverland is de perfecte mix van rustige en spannende attracties. De sfeer is gemoedelijk en rustig. Het park is schoon en netjes. De muziek is mooi, het personeel is echt uitermate vriendelijk. Je tas aanpakken en wegleggen bij het instappen doen ze met liefde. Het eten is lekker en niet te duur. Het attractieaanbod is divers genoeg voor gezinnen met kinderen van verschillende leeftijden en zelf als tiener- of volwassenenpaar kun je je hier opperbest vermaken! Ook mooi aan dit park: je kan er zowel met goed als met slecht weer goed terecht. Bij mooi weer kun je lekker buiten de attracties in en als het warm is bieden de waterattracties verkoeling. Wanneer het weer wat slechter is, kun je in de twee indoorhallen goed terecht. Zelfs bij regen kun je in Maximus’ Blitz Bahn want die is helemaal overdekt. Op Zoover krijgt Attractiepark Toverland dit jaar een 8,6. Wat ons betreft mag het park een 9 krijgen! We kijken erg uit naar de uitbreiding in 2018.

Foto’s

One thought on “Review: herfst in Toverland

Comments are closed.