Wildlands opent in 2018 duellerende familieachtbaan

Logo WildlandsHet Nederlandse dierenpark Wildlands Adventure Zoo Emmen gaat in 2018  uitpakken met een grote, nieuwe attractie. Het park opent dan een duellerende familie achtbaan, uniek in zijn soort. Het dierenpark droomde al langer van een achtbaan. Het gaat goed met Wildlands. Het dierenpark opende op 25 maart 2016 haar deuren en mikt op een unieke beleving voor haar bezoekers. Het park had de lat zeer hoog gelegd en hoopte in het openingsjaar 1,3 miljoen bezoekers te ontvangen. Deze verwachtingen werden niet alleen behaald, maar zelfs overtroffen. In de eerste 365 dagen ontving het park maar liefst 1,4 miljoen bezoekers!

Family Duel Racer

Door deze goede resultaten zal Wildlands in 2018 uitpakken met een gloednieuwe attractie, dit is een jaar eerder dan oorspronkelijk gepland was. De nieuwe attractie wordt duellerende familie achtbaan die de naam “Family Duel Racer” zal krijgen. Bezoekers zullen het op twee verschillende achtbanen tegen elkaar opnemen om zo te proberen om als eerste over de streep te komen. Family Duel Racer zal gebouwd worden door de Nederlandse achtbaanbouwer Vekoma. Family Duel Racer zal ongeveer 20 meter hoog worden en tijdens de rit zullen de bezoekers zowel voorwaarts als achterwaarts het parcours afleggen. De achtbaan zal een aangepaste versie worden van het de Family Boomerang Coaster die we kennen van onder andere de vorig jaar geopende Raik (Phantasialand), Velociraptor (Paultons Park), Accelerator (Drayton Manor), Boomerang (Parc des Cobes), Fireball (Furuvik) en Boomerang (Energylandia).

Uniek exemplaar

Het unieke aan dit exemplaar is dat er 2 naast elkaar gebouwd zullen worden zodat de bezoekers in duel zullen gaan met elkaar. Op deze manier wordt de capaciteit verdubbeld. Er gaan 1100 personen per uur een ritje kunnen maken, waardoor lange wachtrijen amper voor gaan vallen. Het is de aller eerste keer in de wereld dat er twee Family Boomerang Coasters naast elkaar worden gebouwd. De shuttle coaster zal gebouwd worden in Serenga, het savanne themagebied van Wildlands. Voor de nieuwigheid wordt er een oppervlakte van 2 hectare vrijgemaakt tussen de parkeerplaats-Zuid en de savanne. Hierdoor zullen bezoekers de komende tijd geen hinder ondervinden van de nodige bouwwerkzaamheden die nodig zijn om het project te realiseren. Family Duel Racer wordt de vierde grote attractie van Wildlands. In het park staan ook al de 4D-simulator “4D-Testride Arctic 1”, de boottocht “Rimbula River” en de truck safari rondrit “Serenga Safari”.