Reuzenrad Walibi Belgium krijgt nieuw thuis: Attractiepark Rotterdam

Walibi BelgiumEind vorig jaar werd het Vekoma-reuzenrad van Walibi Belgium afgebroken. Dit reuzenrad heeft nu een nieuw thuis gevonden. De attractie is verkocht aan het toekomstige Attractiepark Rotterdam. Eind april 2016 werd bekend dat de skyline van Walibi Belgium grondig zou veranderen. Op Interlink, een website voor de verkoop en aankoop van attracties, stond het reuzenrad namelijk te koop. Op de fandag van Walibi Belgium werd bekendgemaakt dat de attractie aan het einde van het seizoen haar laatste rondjes zou maken. Vervolgens zou het reuzenrad afgebroken en verkocht worden. Het reuzenrad wordt dit jaar (2017) nog opgebouwd in het toekomstige Attractiepark Rotterdam. De attractie komt vlak naast de Maashaven te staan, waardoor je een prachtig uitzicht hebt over de stad.

Specificaties

Het reuzenrad werd in 1979 gebouwd door de Nederlandse attractiebouwer Vekoma. Het heeft een wieldiameter van 42,5 meter en is 45 meter hoog. Aan het grote wiel hangen 40 gondels waar 6 mensen kunnen plaatsnemen. Zo kunnen er in totaal 240 mensen tegelijk in de attractie. In Attractiepark Rotterdam zal het reuzenrad op het speeldek geplaatst worden. Dit dek ligt 15 meter boven de grond waardoor het hoogste punt van de attractie 60 meter boven de Maashaven zal uitsteken. Het reuzenrad is niet de enige hoge attractie die het pretpark zal hebben. Eerder werd ook al een verplaatsbaar restaurant van 42 meter hoog aangekondigd, 2 90 meter hoge Pumpkin Towers en een gelanceerde shuttle achtbaan die 42 meter hoog wordt. Deze achtbaan moet een topsnelheid behalen van 91,7 kilometer per uur.

Reuzenrad Walibi Belgium