11-jarig meisje raakt dodelijk gewond in wildwaterbaan Drayton Manor

Drayton Manor logoIn het Engelse attractiepark Drayton Manor, gelegen bij Tamworth, Staffordshire, is in de middag van 9 mei 2017 een dodelijk ongeluk gebeurd. Een 11-jarig meisje dat met haar klas op schoolreisje was raakte gewond in de wildwaterbaan Splash Canyon. Het slachtoffertje viel tijdens de rit uit het bootje. De hulpdiensten arriveerden volgens omstanders binnen 7 minuten op de plaats van het ongeval. Het meisje is per traumahelikopter afgevoerd naar het ziekenhuis. Daar is ze helaas overleden. 

Na het ongeluk besloot het park om geen nieuwe bezoekers meer toe te laten. Enkele attracties in de buurt werden zelfs gesloten. De precieze oorzaak van het ongeluk is verder onbekend. Het Engelse pretpark doet daar ook geen uitspraken over. Omstanders verklaren richting de pers dat er ineens gegil bij de attractie vandaan kwam. Vervolgens kwamen eerst personeel en daarna hulpdiensten aangerend. Sommige personeelsleden verkeerden in shock. Er loopt inmiddels een onderzoek naar de toedracht van het ongeval. De familieleden van het meisje worden bijgestaan door professionele hulpverleners. Splash Canyon is een rapid river, gebouwd door het Zwitserse bedrijf Intamin. Deze waterattractie opende in 1993.