Toverland breidt uit in 2018: nieuw themagebied met nieuwe attracties

Logo ToverlandHet Limburgse attractiepark Toverland wordt in 2018 anderhalf keer zo groot. Het attractiepark breidt dan uit met een nieuw entreegebied en een nieuw themagebied. In het themagebied staan 2 grote attracties centraal. Een spectaculaire rollercoaster en een betoverende boatride zullen voor menig gelukservaring gaan zorgen bij de bezoekers. Zo stond vandaag, op 5 mei 2017, op de website van het Sevenumse pretpark vermeld.

Nieuwe achtbaan: wing coaster

Het nieuwe themagebied komt te liggen bij de vijvers achter het bestaande themagebied de Magische Vallei. Eyecatcher van deze area wordt een sensationele wing coaster van ongeveer 40 meter hoog. Bij dit achtbaantype hangen de karretjes naast de rails, waardoor er een unieke vliegervaring gecreëerd wordt. Een soortgelijke achtbaan staat in de Efteling: Baron 1898. Tijdens de rit zullen de passagiers meermaals over de kop gaan. Paul Oomen, technisch directeur van Toverland, is erg trots op deze toevoeging. “Dit is de eerste wing coaster in de Benelux.” Hij belooft dat een ritje in de Wing Coaster een onvergetelijk gevoel van vrijheid geeft. De leverancier is de toonaangevende, Zwitserse achtbaanbouwer Bolliger & Mabillard.

Nieuwe waterattractie: boatride

Daarnaast kan men genieten van een magische boatride. Deze waterattractie is geschikt voor de hele familie en zal deels overdekt zijn. De boatride wordt gebouwd door MACK Rides. Ook spinning coaster Dwervelwind en de boomstamattractie Backstroke in Toverland zijn van deze Duitse leverancier. Naast het themagebied opent Toverland ook een nieuw entreegebied. Dit gebied wordt een verblijfsarea met diverse horecagelegenheden, winkels en een openluchtpodium. Vanuit hier kunnen bezoekers hun weg vervolgen naar de overige themagebieden van Toverland. De totale uitbreiding bedraagt ruim 7 hectare; hiermee wordt het parkoppervlak anderhalf keer zo groot. Dit wordt de grootste uitbreiding in de geschiedenis van Toverland.