Bellewaerde’s nieuwe attractie Dawson Duel geopend

Logo BellewaerdeOp vrijdag 5 mei 2017 opende het Belgische pretpark Bellewaerde een nieuwe attractie: Dawson Duel. Deze duelling alpine coaster werd na een technische inspectie door een externe keuringsorganisatie, goedgekeurd voor opening. Bezoekers van Bellewaerde kunnen, na een wandeling van 25 meter hoog, met elkaar in duel gaan in een spannende race tot op begane grond. Deze eerste duelling alpine coaster in Europa is een investering van 4 miljoen euro voor het Belgische pretpark.

Dawson Duel

Elke februari is Dawson City een belangrijk rustpunt in de Yukon International Sled Dog Race. Deelnemers moeten verplicht 36 uur rust inlassen. Daarna mogen ze beginnen aan het 2e deel van ’s werelds zwaarste hondensleewedstrijd. Het is een echt duel om deze fantastische wedstrijd uit te rijden. Met deze geschiedenis in het achterhoofd en de verschillende overlappingen in het park met de Canadazone, de Yukon Jack General Store en de stunt & dive show is de naam Dawson Duel de perfecte naam voor de nieuwe, unieke attractie. De wandeling naar de toren tot op een hoogte van 25 meter is voor velen al een duel op zich. De toren kan gezien worden als een rustplaats waar de bezoekers genieten van het uitzicht. Voordat ze het 2e deel van de challenge aanvaarden: de afdaling met de ‘sledes’ van de attractie.

Specificaties

Via een unieke wandelbrug arriveren bezoekers in een toren van 25 meter hoog. Vanuit deze toren heb je een mooi uitzicht over Bellewaerde. Vanaf de toren gaat de afdaling van start. Bezoekers kunnen alleen of met 2 per wagentje naar beneden racen. Hierbij kunnen de bezoekers met 2 karretjes tegen elkaar racen. In totaal zijn er 40 wagentjes en een liftsysteem beschikbaar. Deze lift is niet geschikt voor invaliden. Opvallend genoeg heeft de attractie geen remsysteem. Bezoekers kunnen niet zelf remmen tijdens de afdaling. De maximumsnelheid van de attractie bedraagt 42 kilometer per uur. Het parcours beslaat 2 banen van elk 450 meter lang. Per uur kunnen er maximaal 800 personen naar beneden roetsjen.

4 miljoen euro

Met de ontwikkeling en bouw van Dason Duel is 4 miljoen euro gemoeid. “Deze unieke attractie is op maat ontworpen voor ons familiepubliek. Waarbij zowel de wandeling naar de 25 meter hoge toren, als de race naar beneden een uitdagend duel zijn. De investering in deze attractie is één van de grootste sinds 1999 en benadrukt het vertrouwen van ons moederbedrijf Compagnie des Alpes in Bellewaerde.” aldus Stefaan Lemey, directeur van Bellewaerde. Voor de bouw van de attractie doet Bellewaerde beroep op heel wat lokale bedrijven en eigen diensten. Dagelijks werkten zo’n 30 vakmensen om de attractie op tijd klaar te krijgen. Een uitdagend duel dat ze aangingen met tal van factoren zoals het gure winterweer en de strakke timing.