Nieuwe coneglijbaan van Duinrell geopend: Triton

Logo DuinrellOp 1 mei 2017 is de driedubbele coneglijbaan, ook wel trechterglijbaan, geopend in het Tikibad. Het zwemparadijs en glijbanenparadijs van Duinrell. 5 prijswinnaars onthulden de naam van deze glijbaan: Triton. Deze 5 prijswinnaars wonnen een social mediawedstrijd, georganiseerd door Duinrell. Ze verrichten de opening onder toeziend oog van Ed, de presentator van het YouTube-kanaal van Duinrell. Samen onthulden zij de naam van de nieuwe glijbaan. Aansluitend probeerden 100 mensen de nieuwe glijbaan uit.

Driedubbele coneglijbaan Triton

De testers waren enthousiast over Triton. Deze nieuwe glijbaan is 163 meter lang. Van een hoogte van bijna 20 meter glijden de gasten op een 2-persoonsband razendsnel naar beneden, de trechter in. Vervolgens glijden zij eerst tegen de wand omhoog en dan weer terug naar beneden. Na deze slinger wordt er doorgegleden naar de volgende 2 cones, waarna de rit eindigt. Deze coneglijbaan is de 1e coneglijbaan van de Benelux die 3 trechters bevat. Met deze waterglijbaan is het Tikibad zeker weer een nieuwe glijervaring en een spannende eyecatcher rijker! Jaarlijks bezoeken 700.000 mensen het Tikibad. Het bad opende in 1984. In de loop der jaren zijn er verschillende glijbanen en waterattracties toegevoegd.

Nieuwe kinderzone

Het Tikibad wordt ook uitgebreid met de bijna 1.000 m² grote indoor kidszone Playa. De naam Playa benadrukt het waterspeelplezier dat kinderen van 0 tot 12 jaar in het nieuwe gedeelte van het Tikibad kunnen beleven. Er komt een groot waterklimtoestel met een kantelende waterton en diverse waterspeeltoestellen. De ‘Triple Slide’, ‘Duo Racer’ en ‘Body Cone’ zijn glijbanen speciaal voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Voor kinderen van 0 tot 4 jaar wordt in Playa een verwarmd waterspeelbad gebouwd. Daar kunnen zij zicht met hun ouders kunnen. Naar verwachting vindt de officiële opening van Playa medio 2017 pas plaats. Na deze uitbreiding heeft het Tikibad 1,3 kilometer aan glijbanen!