Slagharen heropent Gold Rush 1848 op Koningsdag

Slagharen13 april 2017 opende Attractie- en Vakantiepark Slagharen haar nieuwe achtbaan Gold Rush 1848. Amper een week later sloot het Overijsselse pretpark deze attractie weer. Er bleken problemen te zijn met de fundering van de triple launch coaster. Dat maakte het park bekend op haar Facebookpagina. Bij routine-inspecties was aan het licht gekomen dat een deel van de fundering extra versteviging nodig had, om slijtage in de toekomst tegen te gaan. Daarom bleef de achtbaan enkele dagen gesloten.

Vrijkaartje

Natuurlijk balen we ontzettend, maar het is even niet anders. We zullen door de zure appel heen moeten bijten.‘ vertelde directeur Wouter Dekkers aan Looopings. Het pretpark benadrukte dat er nooit problemen zijn geweest met de veiligheid van Gold Rush. De baan is helemaal goedgekeurd door TUV en kan gewoon draaien. Het sluiten van de rollercoaster kwam op een pijnlijk moment. Het attractiepark was namelijk net een reclamecampagne begonnen. Overal in het land hangen nu advertenties over de opening van de nieuwe achtbaan, terwijl deze eigenlijk gesloten was. Als troost verstrekte het Overijsselse pretpark een vrijkaartje aan alle bezoekers die het park bezochten toen Gold Rush gesloten was. Zo kunnen ze de achtbaan op een later moment nog eens uitproberen.

Staat als een huis

De problemen met de fundering waren gelukkig snel opgelost. Het pretpark is dolblij dat de achtbaan weer kan rijden. Bezoekers vonden het jammer dat de achtbaan gesloten was, maar ze hadden volgens Dekkers veel begrip voor de situatie. Volgens Dekkers was er niks mis met de heipalen en de fundamenten van Gold Rush. Maar er was iets fout gegaan bij het afvullen van pockets. Tijdens de sluiting van de achtbaan zijn niet alleen de pockets aangepakt. Ook maakte Slagharen gebruik van de sluitingstijd om andere onderdelen van de constructie aan te pakken. Inmiddels heeft Dekkers de achtbaan grondig getest en Gold Rush staat volgens hem als een huis. Hij bedankt de gasten voor hun geduld en voor hun begrip.