Duinrell opent nieuwe coneglijbaan op 1 mei 2017

Logo DuinrellDuinrell is bezig met een grote uitbreiding van het Tikibad. Bij de grote uitbreiding hoort een nieuwe kinderzone met verschillende waterspeeltoestellen en glijbanen voor de allerkleinsten. Voor de grotere waterratten opent er een nieuwe, spectaculaire glijbaan. Namelijk een driedubbele coneglijbaan! Inmiddels is er een openingsdatum voor deze cone-glijbaan gepland. Duinrell wil de waterglijbaan openen op 1 mei 2017. De vorderingen van de bouw van het Tikibad zijn te volgen via het YouTube-kanaal van Duinrell.

Driedubbele coneglijbaan

De nieuwe glijbaan wordt 163 meter lang. Van een hoogte van bijna 20 meter glijden de gasten op een 2-persoonsband razendsnel naar beneden, de trechter in. Vervolgens glijden zij eerst tegen de wand omhoog en dan weer terug naar beneden. Na deze slinger wordt er doorgegleden naar de volgende 2 cones, waarna de rit eindigt. De opening staat gepland op 1 mei 2017. Bij de opening maakt Duinrell ook de naam van de glijbaan bekend. Deze coneglijbaan is de 1e coneglijbaan van de Benelux die 3 trechters bevat. Met deze waterglijbaan is het Tikibad zeker weer een nieuwe glijervaring en een spannende eyecatcher rijker! Jaarlijks bezoeken 700.000 mensen het Tikibad. Het bad opende in 1984. In de loop der jaren zijn er verschillende glijbanen en waterattracties toegevoegd

Coneglijbaan

Nieuwe kinderzone

Het Tikibad wordt ook uitgebreid met de bijna 1.000 m² grote indoor kidszone Playa. De naam Playa benadrukt het waterspeelplezier dat kinderen van 0 tot 12 jaar in het nieuwe gedeelte van het Tikibad kunnen beleven. Er komt een groot waterklimtoestel met een kantelende waterton en diverse waterspeeltoestellen. De ‘Triple Slide’, ‘Duo Racer’ en ‘Body Cone’ zijn glijbanen speciaal voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Voor kinderen van 0 tot 4 jaar wordt in Playa een verwarmd waterspeelbad gebouwd. Daar kunnen zij zicht met hun ouders kunnen. Naar verwachting vindt de officiële opening van Playa medio 2017 pas plaats. Na deze uitbreiding heeft het Tikibad 1,3 kilometer aan glijbanen!

Waterspeelplaats Playa Duinrell

Vernieuwing en uitbreiding vakantiepark

Naast de uitbreiding van het Tikibad, werkt Duinrell hard aan de vernieuwing en uitbreiding van het vakantiepark. In mei 2017 worden 41 nieuwe Premium Plus Duingalows met meer luxe en comfort in gebruik genomen. 4 van dit nieuwe type Duingalows beschikken over een infraroodsauna. Door deze uitbreiding telt het vakantiepark van Duinrell in mei 440 Duingalows. 100 Duingalows van het type Comfort krijgen naast deze uitbreiding een make-over in de vorm van een grote schilderbeurt en 50 hiervan nieuw meubilair. Tenslotte worden in april 2017 in de groepsaccommodatie het Duinhostel de 2 keukens vervangen. Ook wordt de binnenkant opnieuw geschilderd en de gezamenlijke ruimtes worden voorzien van nieuw meubilair.

Nieuwe glijbaan Duinrell

Meer nieuwigheden

In het attractiepark worden ook verschillende vernieuwingen aangebracht. Bijvoorbeeld het samenvoegen en moderniseren van de parkeerterreinen P2 en P3. De populaire attractie Aqua Shute krijgt een bootjeslift en de attractie Mad Mill is onlangs gerenoveerd. In de speeltuin wordt een grote, nieuwe glijbaantoren van 22 meter hoog met 3 glijbanen gebouwd. Alsof dat nog niet genoeg is: komend seizoen ontvangen alle gasten bij aankomst een vernieuwd Duinrell-magazine. In dit magazine wordt het verhaal van het familiebedrijf verteld en is informatie over het vakantiepark, attractiepark en het waterpark Tikibad te vinden. In april 2017 word er ook een nieuwe versie van de website van Duinrell gelanceerd.