Slagharen sluit nieuwe achtbaan Gold Rush 1848: problemen met fundering

Slagharen13 april 2017 was het zo ver: Attractie- en Vakantiepark Slagharenopende haar nieuwe achtbaan Gold Rush 1848. Amper een week later sluit het Overijsselse pretpark deze attractie weer. Er blijken problemen te zijn met de fundering van de triple launch coaster. Dat maakte het park bekend op haar Facebookpagina. Bij routine-inspecties is aan het licht gekomen dat een deel van de fundering extra versteviging nodig heeft, om slijtage in de toekomst tegen te gaan.

Nieuwe openingsdatum Gold Rush nog onbekend

Natuurlijk balen we ontzettend, maar het is even niet anders. We zullen door de zure appel heen moeten bijten.‘ vertelt directeur Wouter Dekkers aan Looopings. Het pretpark benadrukt dat er nooit problemen zijn geweest met de veiligheid van Gold Rush. De baan is helemaal goedgekeurd door TUV en kan gewoon draaien. Het attractiepark kan nog niet met zekerheid zeggen wanneer het paradepaardje weer opent voor publiek. Momenteel is het wachten op het leveren van benodigde materialen. Het sluiten van de rollercoaster komt op een pijnlijk moment. Het attractiepark was namelijk net een reclamecampagne begonnen. Overal in het land hangen nu advertenties over de opening van de nieuwe achtbaan, terwijl deze eigenlijk gesloten is.