Plopsa maakt plannen voor nieuwe Plopsaqua (water)parken

Logo PlopsaGoed nieuws voor de liefhebbers van waterparken. Plopsa gaat een officiële vraag indienen om een waterpark te mogen bouwen in het Belgische Mechelen. Ook in Antwerpen wil Plopsa een waterpark bouwen. Tegen 2020 wil de Plopsa 10 parken in haar bezit hebben. Plopsa maakte onlangs haar toekomstplannen bekend. Hierin werd duidelijk dat Plopsa zich officieel kandidaat heeft gesteld om een gemeentelijk waterpark te mogen bouwen in het Antwerpse district Antwerpen-Berchem. Momenteel heeft Plopsa 5 pretparken en 1 waterpark in 3 verschillende landen.

Uitbreidingsplannen van Plopsa

Plopsaland De Panne is het hoofdpark van de groep, gelegen in de Belgische provincie West-Vlaanderen. Naast Plopsaland De Panne bevindt zich het waterpark Plopsaqua en het Plopsa Theater. Met Plopsa Indoor Hasselt en Plopsa Coo heeft de groep nog twee andere pretparken in België. In Nederland bezit de groep Plopsa Indoor Coevorden en in Duitsland bezitten ze Holiday Park Pfalz. In december van 2017 zal Plopsa fase 1 van haar eerste pretpark in Polen openen. In Holiday Park Kownaty komen onder andere de Studio 100 figuurtjes Maya de Bij, Wickie de Viking en Heidi. Fase 2 en 3 moeten voltooid worden in 2020. Het 10de park van de Plopsa Group zal waarschijnlijk een waterpark worden. De locatie is voorlopig nog niet bekendgemaakt. Eerder had Plopsa plannen om een gemeentelijk waterpark te openen naast Holiday Park Pfalz, maar die plannen werden in een referendum door de plaatselijke bevolking weggestemd. Het is niet duidelijk of Plopsa nu toch wiltdoorgaan met deze plannen maar dan zonder de steun van de gemeente, of dat de groep het waterpark op een heel andere locatie zal gaan bouwen.