Rocky de Bever test nieuwe attractie Walibi Holland: NeuroGen

Walibi HollandTijdens het Paasweekend van 2017 testte Rocky de Bever de nieuwste attractie van Walibi Holland: NeuroGen. Walibi Holland opende deze attractie officieel voor publiek op 14 april 2017. De attractie is gratis, maar er is ruimte voor een beperkt aantal bezoekers. Bezoekers moeten, in verband met de intensiteit, 16 jaar of ouder zijn. Wil je zeker zijn van een plekje in NeuroGen, reserveer dan vooraf een ticket voor €5,-.

Wat is NeuroGen

Walibi Holland heeft haar nieuwste attractie, NeuroGen, 13 april 2017 geopend. Onder andere bekende social influencers als Giel de Winter, Bibi Breijman, Kaj Gorgels en Thomas Cox waren de eerste bezoekers. Zij kondne de virtual reality experience met real life gefilmde 3D-content ervaren. NeuroGen is de nieuwe NeuroClinic van dokter Jenkins. Deze succesvolle Amerikaanse dokter belooft een hersencapaciteitsgroei bij zijn patiënten tot 20%. Patiënten van dokter Jenkins nemen plaats in een speciale stoel in 1 van de kamers van NeuroGen. Daar worden ze voorzien van een VR-bril. Mascha van Till, directeur van Walibi Holland vertelt: “NeuroGen is een attractie die verder gaat dan 3D-films en VR-applicaties zoals wij deze kennen in de branche. Het is een combinatie van real life gefilmde 3D-content. Met VR, binaural headphones en een speciale stoel voor de ‘patiënten’ voorzien van diverse effecten. Deze attractie past perfect met dat wij met Walibi Holland voor ogen hebben. Onze nieuwe slogan ‘Dare to get Real’ zegt genoeg.

Wat er gebeurt in NeuroGen

We leggen scene voor scene uit wat er gebeurt tijdens een ‘behandeling’ van dokter Jenkins.

3 scanapparaten

Waar vroeger de hoofdingang van de bioscoop zat, bevindt zich nu de ingang van de NeuroGen Clinic. Hier wordt je hartelijk ontvangen door een medewerker van de receptie. Je betreedt de attractie alleen. Je komt in een wachtruimte, daar mag je eventueel plaats nemen. De wachtruimte is prachtig aangelegd, net zoals in een echt ziekenhuis. Het is er steriel wit, er zijn bankjes, bewegwijzering en toiletten. Wanneer het zo ver is, vertelt de medewerker dat je door mag lopen. Je loopt naar links door een blauw-paars verlichte glazen deur. Dan kom je in een zwarte, kronkelende gang met blauw-paarse lichtjes. Vervolgens loop je door 3 scanapparaten heen. Die reageren op beweging want zodra je erlangs loopt beginnen ze te piepen, te knipperen en rook te spuiten. Niet veel later ben je bij het einde van de lange gang.

Allemaal deuren

Hier wacht een medewerker in witte jas je op in een ronde kamer. Rondom de kamer zijn allemaal deuren. Deze leiden naar de behandelkamers. De medewerker vraagt je een keuze te maken. Wil je tijdens het ondergaan van de behandeling genieten van een waterval of van zeezicht? Je kunt je eigen keuze maken op een tablet. Wanneer er een behandelkamer vrij is, doet de medewerker de deur open. Dan mag je doorlopen naar de kleine, steriele kamer. Hier staat een stoel en er hangen koptelefoons en VR-brillen. Je neemt plaats in de stoel. De medewerker zet je een koptelefoon en een VR-bril op. Door deze bril zie je de kamer met de medewerker. Dat is nog niet zo’n raar gezicht. Alles wordt gecheckt en dan kan de behandeling beginnen! In het scherm van de bril verschijnt dat de behandeling is begonnen.

Paniek

Ineens begint het beeld van de bril als het ware te sneeuwen. Dan zie je 2 doktoren van de Clinic volledig in paniek. Er gaat iets mis bij de behandeling! Vervolgens wordt het zwart. Niet veel later zie je een soort DNA-achtige omgeving in beeld. Vanwege de systeemfout loopt de behandeling verkeerd af. Je komt in herinneringen van iemand anders terecht. Als eerste zie je de wereld vanuit een perspectief als baby. Een moederfiguur praat tegen je, terwijl je de stoel voelt bewegen. Mechanismen in de stoel verspreiden een soort Zwitsal-achtig parfum. Er grappig om te ervaren hoe deze attractie al je zintuigen prikkelt: zicht, gevoel en reuk. Daarna ga je naar de speeltuin. Hier zit je met een ander kind op een wip-wap. Je valt van de wip-wap af en dat is het einde van deze herinnering.

Vage pillen

Herinnering nummer 3 neemt je mee naar een gymzaal op de basisschool. Je bent gevallen en een klasgenootje helpt je overeind. Ze zegt dat alles goed komt. In de herinnering daarna zie je hetzelfde klasgenootje, maar dan in volwassen vorm. Je staat op het punt om uit te gaan. Ze neemt je mee de discotheek in. Hier duwt een vaag figuur pillen in je hand en in die van haar. Jullie nemen beiden de drugs in en dan gaat het feest beginnen. Je staat midden tussen de dansende mensen en alles gaat tot zover nog helemaal prima. Er gebeuren geen gekke, onverwachtse dingen. Je kunt dankzij de VR-bril rustig om je heen kijken: overal zie je dansende mensen. Ondertussen drink je ook nog een paar brandende shotjes op, die krijg je toegestopt van een creepy barman.

Taxi-ongeluk

Ineens begint het beeld wazig te worden en er komen rare kleuren in beeld. Je zit in een bizarre drugstrip. De beelden worden steeds intenser: de mensen op de dansvloer veranderen langzaam in monsters. Je sluit je ogen en je bent in een rare wereld. Er lopen pinguïns op het strand en je klasgenote is er ook. Ze rolt lachend door het zand heen. Daarna gaat het beeld op zwart. Je wordt niet veel later wakker in een taxi, samen met je klasgenote. Ze vertelt de chauffeur dat ie de verkeerde kant opgaat en vraagt dringen of jullie uit mogen stappen. De chauffeur lacht op creepy wijze terwijl hij over de rijbaan slingert. Ineens hoor je een auto toeteren en zie je witte koplampen voor je neus. Er volgt een knal, de stoel schudt heen en weer, en het beeld springt weer op zwart.

Clear

Niet veel later wordt je wakker in de auto. De auto is in het water beland en loopt vol water. De chauffeur en je klasgenote drijven bewusteloos in het autowrak. De auto verdwijnt langzaam onder water. Je krijgt het gevoel alsof je verdrinkt en dat is best eng. Je ziet onder water niks, je hoort alleen water bubbelen. Daarna wordt het beeld weer zwart. Uiteindelijk wordt je wakker in het ziekenhuis dankzij de schok van een AED. Clear! wordt er geroepen. De bewegende stoel verkoopt je hierbij een behoorlijke optater. Ondertussen duwt een verpleegkundige een zuurstofmasker op je gezicht. Luchtdrukmechanismen in de stoel spuiten hierbij lucht in je gezicht. Dat voelt behoorlijk bizar. Niet veel later is de behandeling klaar. De stoel staat stil en een medewerker van NeuroGen komt de kamer binnen. Je mag je bril en hoofdtelefoon inleveren.

Eindoordeel

Wat vinden wij van NeuroGen? We vinden het, hoe raar het misschien klinkt, een geinige attractie. Als je er de eerste keer in gaat, ben je nog wat onzeker. Waar moet ik naartoe? Hoe zal het zijn? Medewerkers stellen je gerust en je wordt goed in de gaten gehouden dankzij camera’s. Dat is prettig. De behandeling is stukken minder eng en intens dan we dachten. Al moeten jonge personen of personen met epilepsie hier echt niet plaatsnemen. De beelden in de VR-birl zijn flikkerend en intens qua kleuren. In combinatie met de beweegbare stoel, kan je dat behoorlijk aanvliegen. Je kunt bijvoorbeeld misselijk worden omdat je je nergens op kunt oriënteren. Dan kun je wel je bril afzetten om even bij te komen natuurlijk. Maar al met al vinden we de attractie een leuke toevoeging. Het is weer eens wat anders dan een achtbaan.

Wat er gebeurt met The Clinic

Goed nieuws voor liefhebbers van The Clinic tijdens de Halloween Fright Nights. Volgens Walibi Holland keert deze attractie gewoon terug! Veel fans dachten dat door de komst van NeuroGen The Clinic tijdens Halloween gesloten bleef. Maar dat vermoeden klopte niet. Bezoekers die afgelopen najaar niet in deze attractie durfden, krijgen dus een herkansing. Voor The Clinic en NeuroGen zijn aparte wachtrijen opgesteld. Middels een naam en een tijdslot wordt het bezoekers duidelijk in welke rij ze plaats moeten nemen. The Clinic werkt niet met een VR-bril. Hier worden patiënten vastgebonden op een brancard. Vervolgens ondergaan ze een behandeling die, net als bij NeuroGen, dramatisch afloopt. Daarbij ervaren patiënten onder meer hoe het is om levend begraven te worden.

Foto’s