Zo gaat de nieuwe attractie Drakennest in Avonturenpark Hellendoorn eruitzien

Avonturenpark HellendoornAvonturenpark Hellendoorn opent in 2017 een Disk’o Coaster van de Italiaanse bouwer Zamperla. Deze nieuwe attractie krijgt de naam Drakennest. De Disk’o slingert passagiers tot ongeveer 15 meter hoogte de lucht in. De Disk’o Coaster wordt overgenomen van het Spaanse attractiepark Isla Magica. Zij hebben ruimte nodig hebben voor uitbreiding voor hun waterpark. Voor het Avonturenpark is het de eerste grote nieuwe attractie sinds de opening van slidepark Aqua Ventura in 2013. Het pretpark hoopt dat de attractie voor de Paasdagen van 2017 opent.

Achtergrondverhaal Drakennest

Het bijbehorende verhaal gaat over een gewetenloze, slechte vrouwelijke draak. De hebzuchtige, meedogenloze Hellendra woont aan de rand van Avonturenpark Hellendoorn. Ze gaat regelmatig op rooftocht. Daarbij zoekt ze naar gouden kostbaarheden voor haar gouden schatverzameling. Hellendra lijkt niet te stoppen. Zelfs de dapperste ridders heeft ze verslagen. Om Hellendra tot bedaren te brengen, hebben mensen uit de omgeving een machine onder haar nest met eieren gebouwd. De machine laat het nest wiegen, zodat de eieren sneller uitkomen en de jonge draken getemd kunnen worden. De ride wordt uitbundig gedecoreerd met draken, rotspartijen en bijvoorbeeld zwaarden van verslagen ridders.

Locatie nieuwe attractie Avonturenpark Hellendoorn

In november 2016 dachten we dat we de locatie van de Disk’o hadden gevonden: de plek van de huidige Oldtimerbaan. Het Avonturenpark had in een eerder stadium al eens aangegeven het park vol is en dat voor een nieuwe attractie een andere attractie moet wijken. Maar onze vermoedens bleken niet waar. Avonturenpark Hellendoorn maakte in januari 2017 op Facebook de locatie bekend. De picknickweide achter de Tornado wordt het nieuwe thuis van de attractie. De picknickplaats wordt momenteel afgebroken en de Disk’o wordt hier weer opgebouwd. De speeltoestellen op de weide keren elders in het park terug. Waarschijnlijk opent de attractie in het voorjaar van 2017, wanneer het pretpark zelf ook opent. Dat zal ergens in april zijn.

Specificaties nieuwe attractie Avonturenpark Hellendoorn

Een Disk’o is een ronddraaiende schijf in een halfpipe. De schijf draait rond om zijn as terwijl hij van links naar rechts op de rails in de halfpipe beweegt. Passagiers nemen plaats op zitjes op de ronddraaiende schijf. Ze zitten met hun gezicht naar buiten gericht terwijl de attractie ronddraait. Per ritje kunnen in de nieuwe attractie 24 personen mee. De capaciteit van de nieuwe attractie zal op zo’n 600 personen per uur komen te liggen. Avonturenpark Hellendoorn krijgt een kleine variant van deze attractie. Er zijn ook grotere varianten, met een soort dubbele halfpipe, te vinden. De dichtstbijzijnde staat in Movie Park Germany en draagt de naam Crazy Surfer.