Katrina vs. Six Flags New Orleans: De opkomst en ondergang van Six Flags New Orleans

Six Flags New Orleans LogoDeze maand is het precies acht jaar geleden dat Six Flags New Orleans na orkaan Katrina nooit meer de deuren opende. Hoog tijd om eens dieper in dit unieke attractiepark te duiken. We trapten we af met de geschiedenis en de toekomst van de achtbaan Zydeco Scream, waarna we The Jester, Mega Zeph, Muskat Scrambler, Road Runner Express en Batman: The Ride besproken hebben. Sinds gisteren zijn we in drie delen de geschiedenis en de toekomst van Jazzland en Six Flags New Orleans aan het bespreken. Bekijk na de klik snel de editie over de verbouwing naar Six Flags New Orleans en naar de aanloop naar orkaan Katrina.

Van begin tot eind

Begin 2003 werd Jazzland overgenomen door Six Flags die het attractiepark hernoemden naar Six Flags New Orleans. Het attractiepark kreeg een grote upgrade met nieuwe achtbaan als de Batman: The Ride en The Jester. Naast de introductie van nieuwe achtbanen en attracties, bracht de overname door Six Flags ook een aantal nieuwe licenties met zich mee. Waardoor het kindergedeelte Kids Carnival werd omgedoopt tot Looney Tunes Adventures, en het DC Comics gedeelte het nieuwe thuis werd van Batman: The Ride. Begin 2005 liet Six Flags weten bezig te zijn met een waterpark waarvan in augustus van dat jaar meer details van bekend zouden worden gemaakt. Zover is het helaas nooit gekomen. Het attractiepark opende voor het laatst haar deuren op zondag 21 augustus, om normaal gesproken doordeweeks te sluiten en weer te openen op 27 augustus. Op 26 augustus gooide de weersvoorspellingen echter roet in het eten. Direct werd de opening van 27 augustus afgeblazen om voorbereiding op de storm te kunnen treffen.