Slagharen investeert in 2017 14 miljoen euro in gastbeleving

SlagharenIn 2017 zet Attractie- & Vakantiepark Slagharen vol in op een grotere gastbeleving met de introductie van de eerste triple launch achtbaan van Nederland: Gold Rush 1848. Daarnaast opent het Overijsselse park 84 nieuwe accommodaties op het vakantiepark. Ook wordt geïnvesteerd in 3 horecaconcepten, betere routing en receptie voor vakantiegasten en een nieuwe invulling van het kindergedeelte Kids Country in het pretpark. De totale som van investeringen komt in 2017 uit op 14 miljoen euro. “Het aantal projecten loopt op dit moment in de tientallen” lacht algemeen directeur Wouter Dekkers. Naast de grote projecten als de achtbaan Gold Rush en Raccoon Village, heeft Slagharen ook het peutergedeelte van Kids Country op de schop genomen. Hier komt een grote speeltuin voor kinderen tot 6 jaar en een nieuw horecaconcept, waar ook gezonde producten te vinden zijn. “Een patatje hoort bij een pretpark, maar we willen ook met de tijd meegaan door gezonder en meer verantwoordelijke producten aan te bieden.” zo verklaart Dekkers.

Spectaculaire achtbaan Gold Rush 1848

Wellicht de grootste verbetering in gastbeleving wordt dit voorjaar gerealiseerd met de introductie van de 1e triple launch achtbaan van Nederland: Gold Rush 1848. Deze spectaculaire achtbaan brengt bezoekers van 0 naar 95 kilometer per uur in 3 lanceringen, waarvan 2 vooruit en 1 achteruit. Tijdens de rit gaan bezoekers 2x over de kop en wordt een hoogte van 33 meter bereikt. De bouw verloopt voorspoedig, maar een exacte openingsdatum wordt pas op 20 maart 2017 bekendgemaakt. Door de vorstperiode begin 2017 heeft de bouw 3 weken vertraging opgelopen.

Meer variëteit in restaurants

Het hamburgerrestaurant The Diner wordt omgebouwd naar Randy’s pizza & pasta met verse producten en een open keuken. De Sitting Bull Saloon op de Wigwamwereld wordt uitgebreid om in de avonduren grotere aantallen vakantiegasten te herbergen. Aan het eind van de Main Street wordt een heuse ‘men’s cave’ gebouwd: Blacksmiths’. Hier hebben de mannen (en natuurlijk ook vrouwen) keuze uit een assortiment aan bieren. Vlees wordt direct vanaf de grill geserveerd.

Inchecken zoals het hoort

Vanaf de seizoensstart van 2017 kunnen de vakantiegasten inchecken op de centrale parkeerplaats in plaats van midden op het attractiepark. Deze locatie wordt verbouwd tot check-in balie. Dit zal er zorg voor dragen dat gasten sneller naar hun accommodatie kunnen en minder hoeven te lopen. Tevens kunnen gasten nu overdag met de auto van het vakantiepark af. Daardoor worden ze flexibeler in hun dagbesteding. Naast een nieuwe check-in balie komt er een nieuwe en centrale receptie op de Wigwamwereld welke 24/7 wordt bezet.

11 hectare Raccoon Village

Op 2 juni kunnen de eerste gasten overnachten in de Raccoon Lodge geïnspireerd op het thema American Indian. Deze nieuwe accommodaties worden gebouwd op het voormalige evenemententerrein van 11 hectare. Ze zijn geschikt voor maximaal 6 volwassenen. Naast 3 slaapkamers waarvan 1 met bedstee. Beschikt de lodge over een ruime woonkamer, moderne keuken met vaatwasser, aparte douche-/toiletvoorziening en een berging voor fietsen. Naast de bouw van 84 nieuwe lodges worden in en rondom dit gebied meerdere speeltuinen aangelegd.

Gold Rush 1848 Slagharen